Удължаването на ремонта на Топлофикация Перник с няколко дни ще гарантира безавариен отоплителен сезон

Преди дни от Топлофикация Перник обявиха, че вместо на 30 септември се очаква поетапното пускане на топлата вода за жителите на миньорския град да започне от 3 октомври. От дружеството заявиха, че въпреки сериозните усилия на ремонтните екипи, не са успели да избегнат 3 дневното закъснение. По думите на изпълнителния директор инж. Чавдар Стойнев основната причина е забавянето на доставката на важни резервни части, без които ремонтните дейности не могат да бъдат завършени.

Удължаването на годишния ремонт на съоръженията с 3 дни беше неизбежно, но с качественото изпълнение на всички планирани дейности се надявам да гарантираме безавариен отоплителен сезон за клиентите. Знам, че за никого не е приятно да няма топла вода, макар и в по-топлото време, но малкото неудобство извън отоплителния сезон, ще подсигури качествено топлоподаване за нашите абонати, когато пуснем парното!“ каза инж. Чавдар Стойнев изпълнителен директор на Топлофикация Перник.

Експертът припомни, че към пускането на централното отопление според законовите изисквания се пристъпва след наличие на 3 последователни денонощия със средноденонощни температури под 12 градуса.

„Знам какво огромно неудобство създава на хората липсата на топла вода, когато толкова сме свикнали с нея, но със сигурност по-неприятна е липсата на парно, когато е студено, за това и всички ремонтни екипи на Топлофикация Перник, както и външни фирми работят без почивка, за да се извърши ремонтът с нужното качество и така да се гарантира безаварийният отоплителен сезон! Отново моля за разбиране от страна на клиентите!“ каза инж. Чавдар Стойнев

Инж.Стойнев заяви, че инсталирането и монтажа на новите съоръжения за производство на природен газ върви според изготвения план и се очаква съвсем скоро новите газови когенератори да влязат в работен режим.

„Още този отоплителен сезон се очаква да намалим количеството на използваните въглища, замествайки ги със значително по-екологичния природен газ. Въпреки енергийната криза, Топлофикация Перник не планира да се откаже от плана за енергийна трансформация!“ каза инж. Чавдар Стойнев.

Коментари

коментара