Област Перник се включва в кампанията Да изчистим България заедно

През 2022 г. за 10-та поредна година „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година кампанията, ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. 

През 2022г. Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември.

Областният управител Людмил Веселинов и служителите на Областна администрация Перник ще подкрепят инициативата „Да изчистим България заедно“ на bTV Media Group. И тази година екипът на Областна администрация Перник ще почисти едно от емблематичните и обичани места за отдих на перничани – местността „Мечката“ под хижа Славей.

Инициативата ще се проведе на 17 септември /събота/. Всички желаещи граждани могат да вземат участие, като екипът на администрацията ще подсигури всички необходими материали.

Сборният пункт е в 10:00 ч при първата чешма в посока хижа “Славей” (по ул. “Протожерица”, след кръстовището при СБПЛР Профилакториум).

В деня на най-мащабната доброволческа акция, ще участват и териториалните структури на централната изпълнителна власт в област Перник. По покана на областния управител служителите в 15 институции са заявили желанието си да се включат в кампанията, като сами са определили своите локации за почистване.

Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Коментари

коментара