КАТ Перник не се шегува! Глоби близо сто перничани са денонощие, сред тях и шофьор, отнел предимство на пешеходец

През изминалото денонощие на територията на региона са проверени 160 МПС и 206 лица.

За различни нарушения на правилата за движение са съставени 76 фиша и 16 акта. Четирима водачи не са осигурили предимство на пътни превозни средства, а трима са осъществили неправилно изпреварване. За отнемане предимство на пешеходец е санкциониран един шофьор. Трима са осъществили нарушения с непосредствена опасност, а двама са отнели предимство на участници в движението. Връчени са 45 електронни фиша и са издадени две заповеди за прилагане на Принудителна административна мярка.

21-годишен радомирец е задържан за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

Това е станало в хода на полицейската операция за установяване на водачи, които управляват след употреба на алкохол и наркотични вещества. Екип на РУ – Радомир, на ул. „Александър Ботев“ в града проверил лек автомобил „Ауди“. Зад волана бил 21-годишен местен жител. Тестът му за наркотични вещества се оказал положителен за канабис. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и е започнато бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Радомирец на съд за управление на мотоциклет след употреба на наркотични вещества.

На 13 август тази година, в гр. Радомир, на ул. Р. Даскалов бил проверен мотоциклет „Сузуки“ с водач 25-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Водачът не е дал кръвна проба за химичен анализ. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1 500 лева. Работата продължава съвместно с прокуратурата.

40-годишен се изправя пред Темида за управление на автомобил с концентрация на алкохол в издишания въздух 3, 55 промила.

На 02 юли тази година, в брезнишкото с. Кошарево било реализирано пътнотранспортно произшествие с два паркирани автомобила. Служители на РУ – Брезник изяснили, че лек автомобил „Мерцедес“ с водач 40-годишен местен жител осъществил пътният инцидент. Алкохолната му проба с дрегер показала 3, 55 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

коментара