Полицията в Перник спря пияна перничанка с Ауди, над 5000 нарушители на пътя само за месец, затягат още контрола

Перничанка е управлявала лек автомобил след употреба на алкохол.

Около един час преди полунощ на 16 август, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 42-годишна перничанка.

При изпробването й с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 90 промила в издишания въздух.

Първоначално жената е задържана за до 24 ч. с полицейска мярка, но впоследствие е освободена поради лекарска препоръка.

Започнато е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

24 неправоспособни водачи са установени при проверки по пътищата в област Перник през месец юли

В изпълнение на разпоредените мерки за противодействие на пътния травматизъм от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев в ОДМВР- Перник е създадена организация за завишен контрол по пътищата в региона.

Стриктни ще бъдат проверките за недопускане на управление на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и непълнолетни, както и водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства.

Ще се завиши контролът, за да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране.

5346 са установените през месец юли нарушения при проверки на територията, обслужвана от ОДМВР- Перник. Най-много са нарушенията на скоростните режими- 4063. 2844 са водачите, които са шофирали със скорост до 30 км/ час над максимално разрешената.

С превишение между 31 и 40 км/ час са засечени 1196 водачи. С камерите за контрол на скоростта са установени 23- ма, които са шофирали със скорост над 50 км/ час от максимално позволената.

При проверки в областта полицейските служители са установени 25 , които са седнали зад волана след употреба на алкохол и 12 водачи, които са управлявали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Временно са отнети шофьорските книжки на 14 водачи, които са управлявали с алкохол над 0,5 промила, на дванадесет – след употреба на наркотични вещества и на трима, които са отказали да бъдат тествани с техническо средство или по друг начин.

11 са водачите, останали без шофьорски книжки временно след като са били установени да управляват автомобили без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Временно от движение през юли са спрени 31 пътни превозни средства. Прекратена е регистрацията на 36 пътни превозни средства.

През месец юли в областта са установени 24 неправоспособни шофьори. По време на проверките без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ са били 11 водачи.

385 са наложените глоби за неправилно спиране и паркиране, 274 са установените нарушения за неспазване на предимство, знаци и сигнали. 161 водачи и пътници са били без поставени обезопасителни колани или каски.

99 са управлявали технически неизправен автомобил, 243 са били с нередовни пътни документи, 41 са ползвали телефон по време на движение.
68 са установените нарушения на пешеходците.

59 са регистрираните пътнотранспортни произшествия през месец юли в област Перник. Единадесет от тях са тежки, загинали са двама, ранени са 13.

Миналата година ПТП през юли са били с двадесет и четири по малко, ранените са били 6, двама са загубили живота си на пътя.

Коментари

коментара