Скандално съдийство взриви Миньор-Перник, такова ПРЕСТЪПЛЕНИЕ не се е случвало никога: Отмениха чист гол в последната минута!

Новото първенство започна, а старите привички остават. Ръководството на Миньор Перник изказва разочарованието си от нивото на съдийството и притеснението от факта, че грешките са винаги в една посока – срещу жълто-черните.

Поредната гавра с нашия клуб се случи в събота вечер по време на двубоя с Монтана, когато реферът Валентин Железов отмени кристално чист гол в полза на Миньор Перник в последната минута на редовното време. Това решение сякаш отговаря на въпроса защо най-интересният мач от кръга не бе телевизионен. А “свирката” на Железов накара дори съдийският наблюдател Коце Стоичков да се черви и да се чуди как да обяснява причината за кражбата спрямо нашия отбор, коментират от ФК Миньор Перник.

Миньор Перник категорично осъжда превръщащите се в тенденция несправедливости спрямо клуба и привържениците му.

Снимка: ФК Миньор Перник

Притеснително е, че вече няколко месеца съдиите провеждат наказателна акция спрямо Миньор. Нека припомним, че през пролетта бяха показани цели седем (7) червени картона в само 5 (пет) гостувания, като повечето бяха нагледен пример за грешни отсъждания. В същото време реферите услужливо си затваряха очите, когато бе счупен глезена на наш футболист, за голове от засади в нашата врата или за неотсъдени дузпи в полза на Миньор.

Отново искаме да попитаме: “На кого пречи Миньор и защо? Кому е угоден този геноцид?”.

Едва ли Валентин Железов ще отговори. Както не го направиха Димо Димов, Георги Иванов, Красимир Костов, Станимир Тренчев…

А дали някой от техните началници ще го направи? Или поне ще вземе ли мерки?

Ние жалба срещу съдийството няма да пуснем. Излишни пари няма да харчим, защото не желаем да плащаме за чужди софри. Но няма да се откажем от това да се борим честно!

Изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров реагира остро на решението на Валентин Железов да отмени в последната минута гол в полза на Миньор в дербито срещу Монтана.

“Бях виждал много неща във футбола, но решението на г-н Железов да отмени кристално чистия ни гол в 89-та минута за сетен път показа защо нивото на българския футбол е такова и липсват сериозни инвеститори за развитието му. Рядко коментирам съдийските решения и винаги съм бил толерантен със съдиите. Поздравявам ги след мач дори да са отсъдили нещо в наш ущърб. Приемал съм пропуските за човешки грешки, но това, което направи Железов е престъпление. Много хора близки до футбола ме предупреждаваха в деня на мача за предполагаемите решения на Железов. Оказаха се прави. Говорих с едни от най-големите имена в родното съдийство от близкото минало и са категорични, че голът е абсолютно редовен, категоричен бе Димитров.

“След мача поздравих съдиите, но след това изгледах ситуацията и си връщам думите назад. Железов имаше отлична видимост и бе заел прекрасна позиция, за да знае, че голът е абсолютно чист. Отсъждането е престъпление спрямо нашия отбор. Ако търсят уважение, то нека покажат, че го заслужават”, заяви наставникът на перничани Христо Янев.

Миньор Пк и Монтана завършиха 0:0 в най-интересния мач от 5-ия кръг на Втора лига. Перничани бяха здраво порязани от главния рефер Валентин Железов, който отмени кристално чист гол на Запро Динев в последната минута. След изпълнение на корнер Динев прати с глава топката в мрежата на гостите, но Железов не го зачете, а вместо това свири нарушение на Георги Купенов в ситуация, която е една от най-стандартните в наказателното поле при ъглов удар.

Като цяло двата отбора изиграха много здрав мач, като доказаха, че са едни от най-добрите отбори в групата. А това поражда въпроса защо двубоят не бе излъчван по телевизията.

Перничани можеха да открият резултата още в 3-ата минута след флангова атака на Борис Тютюков. Постепенно гостите затвориха постъпите към тяхната врата, а към края на първото полувреме Никола Виденов се отчете с блестящо спасяване при далечен удар на Йорданов.

През второто полувреме играта бе равностойна, като до чисти голови положения не се стигна, а перничани създадоха няколко ситуации и разбърквания при изпълнения на статични положения. Всичко можеше да се реши в последната минута на редовното време, но Валентин Железов не позволи трите точки да отидат в актива на чуковете. За капак на всичко реферът показа червен картон на треньора на вратарите на Миньор Емил Варадинов за оспорване на решението.

Изгочник: minyor-pernik.bg

 

 

 

Коментари

коментара