Още смърт! Арестуваха синът на убития в Делта Хил Удо Ланге

Трагедията с убития швейцарски бизнесмен в тузарското селище Делта Хил край Село Кладница става все по-голяма, тъй като вече е обвързана и с още една смърт.

След като разбрал за кончината на баща си, синът на Ланге тръгнал от Швейцария. Вчера обаче е блъснал пешеходец в София, който в последствие е починал. Това е довело до ареста му, съобщи Нова телевизия.

Швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше намерен мъртъв в дома му, във вилното селище „Делта Хил” до Перник. Мъжът живее в България от години.

Заради заличаване на следите, в първите часове не е било ясно, че става въпрос за убийство. По-късно днес излезе и информацията, че в този момент синът на Ланге е в ареста, след като прегазил човек на пътя.

Бизнесменът е бил намерен мъртъв в четвъртък вечерта от съпругата му в гаража на дома им. Първоначално разследващите не забелязали следи от насилие. При аутопсията станало ясно, че мъжът е бил прострелян в шията, куршумът е стигнал чак до белия дроб и е засегнал две ребра.

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира случая. По думите му налице има опит за замаскиране на убийството.

От полицията вече имат заподозрени за престъплението. „Подозираме кръг, група извършители, но преди да се работи по тези версии и да напредне някоя от тях, спекулация е да се насочваме нанякъде ние като коментар”, заяви министър Демерджиев.

Съпругата на убития бизнесмен – Елизабет, остана почти през целия ден днес в дома си. Посетиха я адвокати. Един от тях е Любомир Георгиев. По думите му случаят е много заплетен и не знае как при първоначалния оглед не са установени следите от насилие. „Съпругата му не гледа новини, не знае, до този момент нищо не й е казано”, допълни юристът и отрече съпругата на жертвата да подозира някого за престъплението.

Коментари

коментара