Миньор Перник се включи в кампанията за лечението на Катрин, урни ще събират дарения на Стадиона на мира

От Миньор Перник обявиха, че се включват в благотворителната кампания в помощ на младата майка Катрин:

„Катрин е от Перник, на 27 години и е майка на 6-годишния Кристиян. Едно изключително талантливо дете, което сме сигурни, че много скоро ще бъде футболна звезда, грееща с жълто-черния екип. Дори да не облече екипа на любимия отбор, то нашето желание е то да расте щастливо до своята майка – Катрин.

От 2014 година, когато й поставят диагноза „множествена склероза“, състоянието й постепенно се влошава. Надежда да пребори коварната болест ѝ дават лекарите от Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център „Пирогов“ в Москва, с дългогодишен опит в лечението на МС болни, чрез автоложна трансплантация на хемопоетични стволови клетки (АНSСT).

Това е вид лечение, което засега не се поема от НЗОК в България, при което имунната система буквално се унищожава чрез химиотерапия, след което се възстановява чрез вливане на собствени стволови клетки. От болницата дават голям процент успеваемост на метода за стопиране на автоимунния процес. Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лечение, прогреса на заболяването е спрян. На този етап това е най-ефективния метод за постигане на дългосрочна ремисия и овладяване на автоимунния процес.

Силно се надяваме лечението да помогне и на Катрин, но сумата, определена от болницата е 55 000 EUR и не е по възможностите на нея и на нейното семейство. Необходими са и допълнителни средства за организиране на пътуването ѝ до Москва, като цената на самолетните билети варира в широк диапазон, от 1000 до 2500 € в зависимост от условията, предлагани от авиокомпанията. Датата, за постъпване в болницата, е определена за месец октомври 2022 година.

Утре на мача с Монтана ще бъдат поставени урни, в които можете да окажете своята подкрепа за Катрин!

Нека бъдем заедно и в този момент!

Заедно за Катрин!“

Коментари

коментара