Човекът на Корнелия Нинова в Перник – Любо Бонев го закъса яко

Човекът, който Корнелия Нинова сложи в Перник за водач на листата на БСП на предстоящите избори – Любо Бонев го закъса яко, научи ZaPernik.com.

Любо Бонев е поискал потвърждение от областното ръководство на БСП, че го подкрепят за водач на листата на партията, но е получил ОТКАЗ.

Както „За Перник“ писа, цялото БСП в Пернишко е настръхнало от опита на Корнелия Нинова да завземе партията в Перник и да произведе политик, който да удари сегашния кмет Станислав Владимиров – Станката на следващите кметски избори.

Планът

Любо Бонев е издигнат за водач на листата на БСП с надеждата да стане народен представител. Любо Бонев е инженер, подкрепен от тъмните сили на олигарха Люси Сапардков. След като стане депутат, Любо Бонев ще бъде пренасочен като ракета към поста кмет на Перник. Идеята е БСП, под ръководството на Корнелия Нинова догодина да не издигне за втори мандат сегашния кмет на Перник Станислав Владимиров – Станката, а да издигне свой човек. Любо Бонев е идеалния – мутрите го харесват и така ще отцепят коорпоротивен вот срещу Станкето.

Греда

Самата Корнелия Нинова обаче не очакваше такъв здрав отпор от БСП Перник, когато прочете на политбюро на партията името на перничанина Любо Бонев за водач на листата в Перник. Тя смятала, че след като е перничанин и зад него стоят олигарха Сапардков и мутрите му, никой няма да надигне вой срещу него. Но всички структури в областта са категорични – не искат Любо Бонев за депутат. Областното ръководство на БСП Перник отказва да издаде бележка на Любо Бонев, че е подкрепен от местните структури. Бонев остава във въздуха.

Станката

Кметът Станислав Владимиров – Станката приемал опита за преврат на Корнелия Нинова, издигайки негов враг за депутат, а после и кмет като тежък удар, но няма намерение да се предава – напротив.

Много битки съм минал, Корнелия Нинова да не ме подценява„, закани се Станката пред ZaPernik.com, но не пожела да влиза в подробности към този момент. „Нека изчакаме окончателните листи„, каза Станислав Владимиров.

Станката, който в момента е близък до президента Румен Радев се мобилизира и още на следващото заседание на общински съвет Перник ще се опита да събере мнозинство, хората на олигарха Сапардков да изхвърчат от властта в Перник.  В момента Любо Бонев е шеф на общинската Индустриална зона в града.  Така Любо Бонев поема голям риск – в името да е човекът на Корнелия Нинова в Перник да си загуби работата и връзките из града.

Коментари

коментара