Меле на магистрала Струма: Румънец загина на място, жена му в болница, оцеля 5-годишното им дете

Румънски гражданин е загинал на автомагистрала „Струма“, съобщиха от полицията. 

Инцидентът е станал на 30 юли, около 23, 50 ч. преди отклонението за гр. Радомир посока Дупница. Лек автомобил „Фолксваген пасат“, управляван от 39-годишен гражданин на Румъния загубил управлението на автомобила и се ударил последователно във външната и вътрешната мантинели на пътя. Мъжът е загинал на място. Съпругата му е със сериозни наранявания, настанена в столично лечебно заведение. В автомобила е имало и 5-годишно момиче, което се е отървало без наранявания. Причините за случило се са в процес на установяване.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението и ръководството на прокуратурата и работата продължава.

Припомяме, че в същия ден е загинал и още един човек  при пътнотранспортно произшествие в Пернишко.

От полицията съобщават, че на 30 юли, около 17, 05 ч. е възникнал пътен инцидент на пътя с. Рударци, малко преди светофара на Драгичево. Лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 27-годишен мъж предприел изпреварване след което изгубил управлението и се преобърнал няколко пъти. Загинал е 28-годишният шофьор на астрата. В автомобила е имало още трима тийнейджъри – момчета на 14, 16 и 17-годишна възраст. Най-малкият се отървал без наранявания, а другите двама са получили охлузни рани и след преглед в болница са освободени. Извършен е оглед от служители на ОДМВР – Перник.

Започнато е досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 

Коментари

коментара