Страшни скандали в БСП! Кметът Владимиров е пробит от Корнелия Нинова в Общинския съвет на Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров е пробит от лидерката на БСП Корнелия Нинова, която откраднала няколко общински съветника на БСП и партия „Лидер“ около Христо Ковачки да бойкотират дейността му в Община Перник, като по този начин спъват работата му.

Вече трета сесия на Общински съвет Перник, половината от общинските съветници в БСП напускат залата и блокират кворума на Общински съвет Перник, като по този начин не се гласуват важни решения, свързани с приходите в Общината. Целта е кмета да бъде отслабен последната година от мандата си, споделят запознати в ОС.

Днес отново работата на Общински съвет Перник бе саботирана и спряна

Корнелия Нинова успя  да си отмъсти заради прегръдката на Станислав Владимиров и Бойко Борисов от 22 юли 2022 година в Перник. Нинова още помни как Владимиров не пожела да я посрещне, когато тя се опита да яхне водната криза преди години, за да изкара дивиденти за червената партия, коментират в коридорите.

Резултатът?

Осем докладни за уреждане на собственост чрез покупко – продажба не бяха приети днес от Общинския съвет в Перник поради липса на кворум.  Напрежението нарасна след поискана почивка от един час по време на сесията, за да се съберат съветниците, но въпреки всичко само групата на ПП ГЕРБ и представители на дясното политическо пространство се явиха в залата. От БСП напуснаха обаче толкова, колкото е нужно, за да прецакат кворума на Общинския съвет.

Сагата на днешната сесия продължи до 32 точка, когато от БСП поискаха прекратяване на заседанието, но предложението не беше прието и пробитата левица напусна залата. Това е поредната провалена сесия на Общински съвет Перник поради липса на кворум.

Празна зала в ляво

ГЕРБ крепи кмета Владимиров, БСП го саботира

„Истина е, че кметът на Перник и ГЕРБ работим за жителите на общината”, призна общинския лидер на ГЕРБ Перник Денислав Захариев.

„Над 90% от съветниците на ГЕРБ са в зала и гласуват решенията, които са нужни за перничани, но в ляво ситуацията не е така“, каза Захариев

Димитър Колев е пробит

Председателят на Общинския съвет Димитър Колев най-вероятно също е пробит и ще играе срещу кмета Владимиров. Общински съветници ни споделиха, че той им е признал, че минава в яростна опозиция срещу кмета.

Колев, който по принцип се свързва като човека на мутрите в Съвета , очевидно изпълнява поръчка и вече няколко поред заседания на Общински съвет падат. Факт е , че Димитър Колев не може да подсигури кворум и нормална работа на Общински съвет Перник.

С наближаването на изборите, политическата сцена в Перник ще придобие образ на терен от войната в Украйна. Докато мутрите и Корнелия Нинова ще направят всичко възможно да отслабят сегашния кмет Станислав Владимиров, последното социологическо проучване на ZaPernik.com го праща в космоса. Одобрението на перничани е нараснало, вместо да спада в края на първия му мандат и ако реши да участва за втори – ще го спечели, въпреки съпротивата. /ZaPernik.com.

Коментари

коментара