27-годишен е обвинен за убийството на младеж в Радомир

Разследват смъртта на 22-годишен мъж в Радомир, съобщиха от полицията. С постановление на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура – Перник в качеството на обвиняем е привлечен 27-годишният И.П.

Той е обвинен за умишлено убийство.

Сигналът за инцидента е подаден на 5 юли, около 22:50 часа. Органите на реда реагирали незабавно, но на място не са установили хора, а само веществени доказателства.

В хода на разследването е установено, че в късните часове на 5 юли в Радомир е бил убит 22-годишният А.Д. Смъртта му била причинена чрез стрелба с пистолет, като извършителите се намирали в лек автомобил. Впоследствие същото превозно средство било открито опожарено в кв. „Тракия“ на Радомир.

Разследването е започнало с извършване на оглед на местопроизшествието на ул. „Александър Ботев“, при който са били иззети веществени доказателства.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият И.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Установява се съпричастност на друг човек към извършеното престъпление, което се издирва.

От събраните до момента доказателства се касае за възникнал спор между двама младежи, в който са се включили и бащите им.

Около 23:30 часа в междублоково пространство е открит изгорял автомобил, ползван от 51-годишен мъж, за когото се предполага, че има съпричастност към случая.

Той не е открит и е обявен за издирване. Работата по разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Коментари

коментара