Шофьорка от Перник с рекордните 3,17 промила алкохол в кръвта катастрофира посред бял ден

Три бързи производства са започнати в Перник и Брезник.

На 01 юли, около 15, 45 ч. е получен сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Волво“ на пътен възел „Марина бара“. Органите на реда установили, че колата е управлявана от 32-годишена перничанка. При изпробването й с техническо средство за алкохол са отчетени 3, 17 промила алкохол в издишания въздух. Взета й е кръвна проба за химичен анализ.

Отново на 01 юли, около 02, 45 ч. през нощта, в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен товарен автомобил „Фолксваген Кади“ с водач 35-годишен столичанин. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед.

На 02 юли, в брезнишокото с. Кошарево е възникнал пътен инцидент между лек автомобил „Мерцедес“ с водач 40-годишен местен жител, който ударил два паркирани автомобила. При изпробването му с техническо средство са отчетени 3, 55 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.
Работата по документиране на случаите продължава.

39-годишен на съд за повторно управление на автомобил след употреба на алкохол.
На 21 май тази година, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Опел Астра“ с водач 39-годишен от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на алкохол. Анализът на кръвната му проба показал 1, 80 промила.

През 2019 г. мъжът бил осъден за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 2 вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара