Добре, че има Мол, та да не мислим за миналото…

Снимка: Фейсбук

Добре че има Мол,та да не мислим за миналото… – написа Мирослав Мирчев във фейсбук, публикувайки снимка на запустялата сграда на някогашното кино „Кракра“ в Перник.

Олющеината постройка по нищо вече не показва, че вътре все още има огромен киносалон, който съхранява спомените и емоциите на десетки перничани. Вратите, през които те са си тръгвали след поредната прожекция все още са облепени с плакати.

Под поста на Мирослав, перничани го удариха на спомени…

– Там гледах „Маргарит и Маргарита“
-Спомням си го, гледах там Титаник и Прасенцето Бейб
– Няма кой да го направи,киното си беше екстра
-Емануела18+

Някога Кино „Кракра“ се славеше с дълги опашки от посетители, ученически групи с деца и весели младежки компании, които идваха да изживеят магията на Седмото изкуство. Точно в един от прозорците на снимката, в ателие, художници рисуваха ръчно на голямо платно поредния плакат на премиерния филм. Къде са обаче сега тези произведения на изуството, никой не знае.

Снимка: Фейсбук

След промените киното стана частна собственост – на бизнесменът Людмил Стойков и вероятно все още се стопанисва от него. Новите собственици се опитаха да го съживят, дори бяха обособени и вип ложи – масички и бар, но това трая твърде кратко и киното затвори. Последно остана за известно време да работи само малкият салон. След това съдбата на пернишкото кино бе окончателно рашена с отдаването му на търговци за детски стоки.

И така Кино „Кракра“ стана магазин „Жълтото пате“.

Коментари

коментара