Съветник поиска кофи за зелени отпадъци по селата в Перник

В малките населени места на територията на община Перник да се обособят клетки за строителни и зелени отпадъци. Това предложение направи към общинската администрация общинският съветник от ГЕРБ Александър Александров.

Той се аргументира, че е бил провокиран от поредица сигнали за образували се сметища, които замърсяват околната среда, и лично е проверил част от тях.

Сигурен съм, че този вид услуга няма да струва много и ще се спестят средства впоследствие при почистването на нерегламентираните сметища, замърсяващи природата„, посочи Александров.

Той смята, че няма да е проблем за администрацията да осигури един камион и един товарач, за да се изхвърлят редовно боклуците от обособените места.

След като миналата година таксата за битови отпадъци беше увеличена десетократно, очакването на всички беше, че качеството на услугата ще бъде подобрена. Затова много ще се радвам в случая да не прехвърляме вината само върху гражданите, тъй като ефективността на една администрация се измерва в това да реагира адекватно по отношение на потребностите на своите граждани“ припомни Александър Александров.

Коментари

коментара