Нито една от жертвите на прокурорския син не застана пред медиите тази сутрин в Перник

Тази сутрин перничани се събраха пред сградата на Община Перник и пред камерите на националните телевизии заедно с кмета на града Станислав Владимиров. Повод за това са случаите на насилие в града в последно време и то извършвани от конкретно един човек – 18-годишния син на прокурор, шампионът по кикбос Васил Михайлов. 

Заради последното посегателство над треньора и бивш футболист на Миньор Румен Андонов, както и разгласяване на случая в медиите, полицията взе мерки за задържане на побойника. Вчера на пернишка територия бе проведена специализирана полицейска операция за задържането му, а от прокуратурата му повдигнаха обвинение.

Окръжният прокурор на Перник Галина Антова застана пред камерите, за да каже, че по случая с прокурорския син местните прокурори са си дали самоотвод и делото е прехвърлено в София. Антова заяви, че точно поради тази причина нищо няма да говори и да казва  относно насилника. Тя обаче се обърна към гражданите на Перник, ако досега имало сигнали за насилие, които не са стигали до тях, да не се страхуват, а да ги подават до прокуратурата.

Все пак прокурор Галина  Андонова коментира, че става въпрос за пълнолетно лице, въпреки, че е син на прокурор, живеел извън дома си и в съда не са пристигали данни за нарушения.

Съпругата на пребитият треньор Румен Андонов коментира, че след намесата на кмета Станислав Владимиров, нещата се задействали и се надява, че побойника няма да се измъкне. А ние бихме добавили, че широкият медиен отзвук също значително допринесе да се даде гласност и да се обърне повече внимание на тормоза.  Съпругата Мариана  съобщи, че имало слухове в града, че Васил отново е пуснат въпреки повдигнатото обвинение, но от органите на реда отричат това да е вярно. Жената сподели също, че след нападението на мъжа й, са се обадили на прокурора  да съобщят какво е направил сина му. Той им е казал, че нищо не могъл да направи, синът му от две години живеел извън дома. Мариана каза също, че се носили слухове как дори и самият баща е бил жертва на насилие от сина си, но това не е потвърдено.

Любопитно е, че събралите се тази сутрин пред общината хора не са жертви на насилника. Нито една жертва на побойника Васил не застана пред камерите. Единствените потърпевши бяха съпругата и дъщерята на Румен Андонов, както и една жена, чиито син е пребит от компанията на Васил през 2018г.

Жената разказа за бой и тормоз, фрактура на черепа, накарали са го да яде салфетки и фасове, натъпкали са го упойвнащи хапчета. „Той дойде при мен в неадекватно състояние. Оплакъл се е в полицията в Перник, но оттам са му казали, че на видеокамерата само се прегръщали“, коментира жената.

Трима от жертвите на насилие тази сутрин се обадили на дъщерята на Румен Андонов, изразявайки подкрепата си и че ще напарвят каквото могат, но се извинявали, че няма да са пред камерите тази сутрин по лични съображения.

Пред камерите обаче застана кметът Станислав Владимиров, който се обяви категорично срещу насилието в града.

„Всички институции в момента работят по въпроса. До два дни никой не си е представял мащабите на агресията, на садизма от този млад човек. Никой не може да разбере защо този младеж се е държал по този начин и защо никой не е реагирал. Няма кой да търпи това нещо, провяваме нулева търпимост към това поведение, несъвместимо с всяко нормално общество. Защото такова поведение може да се изроди в нещо по-лошо в бъдеще“, коментира кметът пред камерата на бтв.

Коментари

коментара