Пернишко училище приюти бездомни кученца, ученици се грижат за тях

Ученици и ръководство на пернишко училище приютиха и дадоха дом на две бездомни малки кученца. В двора на най-старото пернишко училище 6-то СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ е поставена къщичка и заграждение, в което живеят мъниците. 

Това съобщиха Доброволци към Общинския приют в Перник. Те отправиха специална благодарност към директорката Адриана Ольова, която не за първи път възпитава у децата човечност и любов.

Но заслугата за това кученцатада не бъдат подминати и да намерят грижа е едно дете с голямо сърце – възпитаник на училището. Виждайки малките едва родени кученца, детето се обръща за помощ към своето училище. Вместо отказ и безразличие, то получава търсената помощ, разказват доброволците.

Така кученцата са настанени в специално направено заграждение в двора на училището. От Община Перник им подсигуряват къщичка, а палетата са обгрижвани от всички – и от ръководството на училището, и от децата

„Нека все повече училища и родители да възпитават децата си така, че да станат едни достойни, човечни, добри, състрадателни, умни и прекрасни ХОРА!
И нека не забравяме, че това може и ще се случи само , ако ги научим да обичат, ценят и пазят не само себе си, а и всичко заобикалящо ги!
Да живеят в хармония с природата!
За тези две малки кученца светът се промени!
Толкова малко са училищата, в които
биха постъпили така!
Нека примерът ви да бъде видян и чут, и се надяваме да бъде последван , и от други.“, радват се доброволците.

Коментари

коментара