Миньор стартира с двама нови и петима юноши, готви спаринг с чуждестранен отбор

Футболистите на Миньор Перник стартираха предсезонната си подготовка. Групата, с която ще работи в първите дни старши-треньорът Христо Янев е от 21 играчи, като до края на седмицата чуковете очакват към тима да се присъединят още поне две нови попълнения, съобщиха от клуба, разбра zapernik.com.

На този етап сигурните нови попълнения на жълто-черните са бранителят Венцислав Василев, който се завръща в родния си клуб и халфът Александър Праматаров, който бе определен за най-добър млад играч на Марица Пд за миналата година.

Подготовката на Миньор ще протече в два основни етапа. В следващите 5 дни играчите ще се подготвят при домашни условия, а на 13 юни заминават на лагер в Етрополе, който ще продължи до 25 юни. След това футболистите ще получат кратка почивка, а на 30 юни отново ще поемат към Етрополе, където ще останат до 9 юли. До началото на шампионата чуковете ще изиграят 5 контроли. На 19 юни те ще се изправят срещу втория отбор на ФК ЦСКА 1948 Сф в София, а на 25 юни ще се изправят срещу Ботев във Враца. На 30 юни по план жълто-черните ще изиграят контрола, а съперникът ще бъде оповестен в следващите дни, като се работи по престижен спаринг с уждестранен съперник. На 6 юли възпитаниците на Христо Янев ще срещнат Чавдар Етрополе, а последната контрола ше е на 9 юли срещу Беласица в Перник.

Контроли на Миньор Пк

19 юни – ФК ЦСКА 1948 Сф II в София
25 юни – Ботев Вр във Враца
30 юни – преговаря се
06 юли – Чавдар Етр в Етрополе
09 юли – Беласица в Перник

Коментари

коментара