Ден на детето в Перник – къде ще се празнува?

С много събития ще бъде изпълнен Международният ден детето в Перник.

Изложба на открито, занимания по рисуване за деца и младежи, концерт и караоке организира НЧ „Нови хоризонти 2009“ от 10:00 ч. при паметника на Кракра Пернишки. В програмата ще се включат също Хараламбос Агапио и Сдружение „Памбос дансинг център“.

В 10:00 ч. ще започне и съвместната инициатива на Регионалната библиотека „Светослав Минков“ и ДГ „Родолюбче“, наречена „Приказни съкровища” – анимация по приказка на Андерсен.

„Приказни вълшебства” за своите връстници ще сътворят децата от Обединения детски комплекс пред ГУМ от 11:00ч.

В 11:00 ч. пред младежкия дом в Мошино също са подготвени много изненади за най-малките с инициативата на Кметство „Изток“ и Общинския младежки дом „Една усмивка прави чудеса“.

Улица Вълшебна“ и тази година ще зарадва най-малките перничани от 11:00 ч. до 15:00 ч. пред Регионалния исторически музей. Мобилната изложба „Крепостта Перник: позната и непозната“ ще бъде подредена на хълма „Кракра“ също до 15:00 ч.

В читалищата в населените места в Община Перник също ще бъдат организирани празнични събития за децата.

В 10:00 ч. ще започне празникът в селата Мещица, Драгичево, Кладница, Дивотино и кв. „Бела вода“.

В 11:00 ч. забавления за най-малките ще започнат в парка на гр. Батановци, кв. „Църква“ и селата Рударци и Големо Бучино. Мероприятия ще има и в с. Черна гора от 15:00 ч., с. Витановци от 16:00 ч., от 17:30 ч. в с. Богданов дол и с. Люлин от 18:00 ч.

Коментари

коментара