Страшен скандал в Перник! Фалшификация при гласуване на общински съветници. Схемата е разкрита

Страшен скандал разтресе днес Перник, научи zaPernik.com. На извънредна сесия на Общинския съвет на Перник е станала огромна фалшификация. 

Заседанието е свикано, за да избере човек, който да представлява Община Перник в създаваща се областна здравна карта. Някакъв орган, който да се занимава със здравето на перничани.

По предложение на Община Перник е посочена ветеринарката Татяна Вангелова от БСП.

По време на гласуването се случва нещо незаконно.

Гласуването започва, общинските съветници гласуват, председателят на Общински съвет Перник Димитър Колев обявява резултата.

„За“ гласуват 30 човека

„Въздържали се“ гласуват 6 човека

Точката е приключена. Минава се на точка втора от извънредната сесия.

Настава ступор.

Общинският съветник Милан Миланов става на микрофона и гръмва огромна фалшификация. Регистрираните общински съветници на днешното заседание на Общински съвет Перник са 32, а гласувалите за Татяна Вангелова сумарно са 36. Тоест изборите са фалшифицирани.

В залата настъпва паника. Схемата е разкрита. Гласуването е опорочено.

Председателят на Общински съвет Перник – Димитър Колев е разкрит. Колко ли още гласувания са фалшифицирани, потресени са общински съветници.

Скандалът обещава да се разрастне и да падат глави. Община Перник рискува да няма представител в здравната карта, защото срока за регистрация на такъв изтича след 3 дни, а извънредната сесия, която трябваше да посочи човек е опорочена.

Няма да оставя нещата така„, заканвал се е разкрилия престъпната схема общински съветник Милан Миланов пред свои колеги.

Очаквайте продължение!

Коментари

коментара