Миньор изтърва победата в ЛУД МАЧ с Добруджа

Отборът на Добруджа победи гостуващия на стадион „Дружба“ тим на Миньор Перник с резултат 3:2 в страхотен двубой от 37-ия кръг на родната Втора лига.

От ръководството на Миньор окачествиха срещата като „луд мач“:

Силата на един отбор е в умението да се изправя, когато е паднал.
В последния мач за кампанията загубихме в един луд мач с 2:3 като гост на Добруджа.
В крайна сметка Миньор Перник завършва сезона с 63 точки.
Догодина още по-силни и можещи!
Аре Миньоро!“, коментираха от лагера на перничани.

Какво се случи  а стадиона в Добрич, разказва gong.bg:

Борис Тютюков откри в 22-ата, а Андриян Димитров изравни в 73-ата минута. Веселин Васев даде нов аван на гостите в 76-ата, но Соу Яя отново възстанови паритетата само две минути по-късно. Именно Соу пък донесе пълния обрат и трите точки за домакините в 81-ата минута.

Първата опасна ситуация в мача дойде в шестата минута, когато гостите организираха добра атака отдясно, а след това топката стигна до Християн Казаков в центъра, който стреля коварно по тревата от около 23 метра, но вратарят Димитър Илиев плонжира и изби изстрела в долния му десен ъгъл в корнер.

Добруджа отговори с хубава атака в 11-ата минута. Тогава Денислав Станчев проби отлично по левия фланг, стигна до наказателното поле и комбинира със Стефан Митев, който обаче не успя да нанесе добър изстрел и топката бе уловена от Никола Виденов.

В 22-ата минута Миньор взе аванс в резултата. Християн Казаков беше изеден отляво в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас, а Борис Тютюков изпревари вартаря Илиев и засече във вратата за 0:1

В началото на втората част положения пред двете врати нямаше, като единствено малко след час игра именно голмайсторът Тютюков получи отлично подаване в наказателното поле, но изстрелът му с глава премина над вратата.

Истинско голово шоу обаче настъпи между 73-ата и 81-ата минута, когато паднаха цели четири попадения.

Първо, в 73-ата минута Добруджа изравни. Резервата Яя Соу успя с глава да изведе Андриян Димитров, който влезе отляво в наказателното поле, премина покрай вратаря и на празна врата изравни за 1:1.

Само три минути след това отново перничани излязоха напред в резултата. Казаков центрира от свободен удар, отляво на наказателното поле, където влезлият като резерва Веселин Васев се извиси над всички и с чудесен удар с глава прониза вратата на домакините за 1:2.

120 секунди по-късно Добруджа отново възстанови равенството. Мартин Максимов задържа добре топката отляво на наказателното поле и комбинира с Григоре Кошкодан, който центрира на границата на вратарското поле, а там Соу изпревари Георги Купенов и засече във вратата на Виденов – 2:2.

В 81-ата минута Добрдужа стигна и до пълния обрат, а отново Соу беше героят. След центриране от свободен удар вратарят Виденов не се намеси по най-добрия начин, което позволи на Лазаров да овладее и след това центрира в малкото наказателно поле, където най-съобразителен се оказа Соу и със странична ножица отбеляза за втори път, с което оформи и крайния резултат от 3:2.

Коментари

коментара