Изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров пред ZaPernik.com: Скандално и тенденциозно съдийство. Ако на някой му харесва дереджето в БФС, да ходи да се гръмне

След смяна на ръководството  на пернишкия футболен клуб Миньор и идването на Велизар Димитров като изпълнителен директор, а на Христо Янев като селекционер, отборът тръгна нагоре по стълбата на победите. Енергията беше различна и определено се отразяваше добре на постиженията. Отборът се възроди и бележеше победа след победа, а феновете отново видяха светлината на тунела, която да ги отведе към жадуваната А група.

Но в последно време нещата рязко се объркаха и миньорци откриха сезона със загуби. Има ли обяснение за последните представяния за отбора?

ZaPernik.com попита за мнение изпълнителният директор на клуба Велизар Димитров.

Г-н Димитров, след силен есенен дял на първенството за Миньор Перник, изведнъж нещата тръгнаха рязко надолу – загуби, спорни съдийства и рекорден брой червени картони за „чуковете“. Какво се случва?

– За някой съдийството може да е спорно, но за повечето специалисти е скандално и тенденциозно! Всеки който е наблюдавал нашия отбор знае, че в никакъв случай не сме груб отбор – напротив, стараем се да играем техничен футбол. Не бих искал да търсим вината единствено в съдиите и техните отсъждания, но за съжаление те се оказаха решаващ фактор. Ние обаче анализираме ситуацията, виждаме и наши грешки и слабости и ще направим всичко възможно да ги отстраним.

Какво е настроението в кухнята на Миньор? Феновете критикуват, че момчетата нямат желание за игра на терена, а Христо Янев от най-обичаният тренер изведнъж му поискаха оставката?

– Настроенито не е добро и това е логично следствие на всичко случващо се на терена. Спрямо резултатите феновете са напълно прави да са недоволни, но и те самите разбират на какво сме подложени. Футболистите са обезверени, защото виждат и усещат какво се прави всеки мач срещу тях. Те са подложени на явни несправедливости, които в определени моменти мога да нарека геноцид. Получаваше се така, че всеки мач играем без двама, трима основни играчи, а в определени срещи бройката стигаше до 5-6. Ние просто трябва да намерим сили да се справяме в тази ситуация, защото тя едва ли ще се промени скоро.

Относно треньорския щаб – гарантирам ви, че ще работят още дълго време в клуба. Поели сме тежката задача да изградим един проект. Няма да е лесно, но аз вярвам, че това са правилните хора за Миньор и те ми го доказват всеки ден със своята всеотдайност и уменията си.

Какви са вашите прогнози по отношение на БФС и избора за нов президент? Имате ли ясна позиция по въпроса?

– Прогнози не мога да давам, защото не съм синоптик или ясновидец. Факт е, че българският футбол има крещяща нужда от промяна. Ако на някой му харесва дереджето на което сме, по-добре да ходи да се гръмне или никога повече да не се занимава с футбол. Нашата позиция е ясна и точна от ден първи и така ще бъде, докато не видим промяна.

Обмисляте ли промени в състава на отбора или в стратегията на играта?

– Разбира се, че обмисляме промяна и то коренна, а тя ще бъде в много аспекти. Някои от момчетата не проявиха нужните качества и характер да носят фланелката на Миньор. Бъдете сигурни, че няма да позволя апатично поведение и бездушие. Това е нещото, което ме влудява. Бих простил всяка техническа грешка, но не и отбиване на номер по време на тренировка и мач. Пернишките запалянковци не го заслужават! Мога да обещая, че през есента ще видите много по-силен отбор. Отделно смятам, че ще надградим много и като клуб най-вече в комуникацията с феновете. Готвим проекти и имаме идеи, които да обединят още повече всички, които обичат отбора.

Аз продължавам да твърдя, че основна задача пред всички нас е изграждането на тренировъчна база и стадион. Именно поради тази причина стартирахме и инициативата “Миньор сега и завинаги”, като помощта, която могат да окажат феновете ще е безценна и много важна от морална гледна точка. На тях искам да кажа, че отборът има нужда от тях и да ги призова да бъдат на стадиона.

Коментари

коментара