Ще даде ли Община Перник средства за покрива на храма в кв. Тева?

общински съвет храм тева

Няколко обекта ще бъдат допълнително финансирани за тази бюджетна година от Община Перник. Това стана ясно и бе одобрено на заседание на Бюджетната комисия, което бе с цел предварително да се обсъди Бюджет 2022. Той предстои да бъде приет на извънредна сесия на общинския съвет на 20 април – сряда от 21:00ч. в зала „Панорама“ в Перник.

Представителите на основните политически сили в пернишкия общински съвет гласуваха финансиране на строежа на храма в кв. Тева.

Миналага година държавата отпусна близо 70 000лв. за изграждане на църквата в кв. Тева. Тя вече е изградена от основите до покрива, но е необходимо да бъде покрита, за да може построеното да бъде предпазено от течове. В тази връзка е имало предложение Община Перник да дари 100 000лв. на Българската православна църква за покрива на храма в квартал Тева, съобщи един от членовете на комисията Денислав Захариев.

На събранието е имало дискусии по въпроса, но в крайна сметка членовете на комисията са грасували да бъдат отделени тези средства.

Средства ще бъдат отпуснати и за ремонтни дейности в 11-то училище „Елин Пелин“, както и за проектиране на улица в село Богданов дол. Комисията реши да субсидира и празника по повод 120 -годишнината на Туристическото дружество в Перник.

Освен това съветниците от комисията са гласували увеличаване на общинската администрация с пет щатни бройки. За сметка на това обаче не подкрепиха искането на кмета на село Богданов дол за отпускането на половин щатна бройка.

„Малко е спорен моментът, предполагам, че на заседание ще се дискутира още това предложение. Както виждаме, щатните бройки в Общината продължават да набъбват, финансирани с местни средства, но за съжаление на територията на кметствата ситуацията не е такава. Във всичките кметства кметовете са единствените служители и аз ги разбирам и тях, че им е много трудно да се разкъсват и да изпълняват всички дейности в едно населено място и да нямат никаква помощ“, коментира след срещата Захариев пред канал Струма.

Коментари

коментара