Клип заснет в Перник с номинация на Европейските „Грами“

Българка е номинирана за най-добра визуална среда за видеоклип на Берлинските музикални награди за визуална среда, а кадри от клипа, който е гладан над 3 милиона пъти в YouTube са заснети в Перник, разбра ZaPernik.com.

Любика Георгиева е сценограф на видеото и е първата българка номинирана за така наречените Европейски „Грами“. Клипът е към песента „Sweet Talker“ на британската банда Years & Years, представлявана напоследък от вокала Оли Алекзандър. Любика е дизайнер на продукцията – production designer, като отговаря за визуалната среда.

Видеото е снимано в София и в Перник. В нашия град кадрите са от Минната дирекция.

Домът на Миньора в Перник е изумителен, смята Любика. Началото на клипа – с решетките, красивите настилки, цветните, безкрайни коридори с интересно подбраните плочки, са забележителни!

За костюма на Оли Алекзандър отговаря неговия стилист, който изготвил визията на певеца.

Огромните торти, които изпълнителят похапва, докато търси „ключа на свободата“, не са истински. Истинска е само горната им част.

Синята стая, в която виждаме след това изпълнителя на Years & Years в клипа, е построена в „Шератон“ – в лобито на хотела.

„Издигнахме я под формата на кутия в една от залите, която поставихме върху пода. Само един от участниците в клипа е актьор от Франция, който специално пристигна за снимките“, уточнява Любика.

Всички останали в култовите сцени от боя между рицари в лобито на хотела са българи. Сред тях е шампионката по кикбокс Джоана Нуамеруе, режисьорът, хореограф и танцьор Коста Каркашян, певецът Дейв Майлс, който живее в България в момента и мн. други артисти.

„Всички много се вълнуваха. Повечето бяха танцьори. Клипът по идеята на София Рей е

Компилация между „Хензел и Гретел“ и „Красавицата и Звяра“.

Това бяха отправните точки на визуалното. Оттам започнахме да изграждаме среда, която да изглежда „сладко“ като вкус. Името на самата песен в превод е „Сладкодумец“. Метафората е за лъжите, които звучат добре“, казва Любика.

Подробности вижте ТУК

Коментари

коментара