В Миньор-Перник са сринати: На кого пречим?

Снимка: Спортал .бг

Пернишкият футболен клуб Миньор съзря тенденциозни решения в няколко поредни мача, които са в ущърб на клуба и буквално го мачкат. Дали това е защото Миньор-Перник не подкрепи ръководството на БФС в лицето на Боби Михайлов, както направи другият пернишки клуб  – Металург? Дали заради това, че оказа своята подкрепа на селските отбори от областта и страната, които бяха изключени от първенствата? Дали защото подкрепи Бербатов за шеф на БФС? 

Ръководство и фенове усещат едно несправедливо отношение на съдийствата към отбора.

Под ръководството на треньора Христо Янев, Миньор не спираше да печели в миналия сезон и достигна до челните места в класацията. Какво се обърка обаче? Част от верните фенове са бесни и искат оставката на селекционера. Как обаче за толкова кратко време Янев и неговата дружина футболисти загубиха качествата си от миналия сезон?

Последният мач – пернишкото дерби между Миньор и Струмска Слава – бе черешката на тортата и премина в нерви и скандали. Славата победи и показа качества в тежки метерологични условия, но според анализатори, такъв шанс не бе даден на футболистите на Миньор.

Този мач бе ознаменуван от своеобразен рекорд – цели 3 червени картона за футболен отбор, като единият от картоните е на самия селекционер Христо Янев. Имаше и отменен гол, бяха изгонени ключови играчи на „чуковете“ – въобще да е сигурно, че до края на съдийската свирка няма да могат  да обърнат резултата.

Снимка: Спортал .бг

„Четвърто поредно гостуване с червен картон! До сега се задоволяваха с по един, а днес цели 3! И това не бе достатъчно, а и отменен гол за Миньор…. На кого пречим?“ – питат от пернишкия клуб.
Болшинството са на мнение, че се опитват да сринат клуба, така, че той да не успее да се пребори за А група. И ако е така, към момента успяват.
Снимка: Спортал .бг

След скандалния мач срещу Струмска слава – Радомир и съдийството на рефера Димо Димов, вече има и допълнителни наказания за миньорци. От клуба съобщават:

Дисциплинарната комисия към БФС излезе с решение след вчерашния ни мач в Радомир. Не сме очаквали някой да погледне и да вземе предвид редицата грешки на съдията Димо Димов и ето наказанията, които бяха наложени на Миньор.

Нека само отбележим, че явно съдийските шефове са останали много доволни от отсъжданията на рефера в Радомир, защото веднага му дадоха нов наряд – той е 4-ти съдия в единия от полуфиналите за купата.
Антон Славчев – 1 мач и 75 лв.
Борис Тютюков – 2 мача и 200 лв.
Христо Янев – 1 мач и 150 лв.
За навлизане на публика на пистата, на основание чл.37, ал.1, т.1, б. Б, предложение 1 от ДП /2021-2022/ ДК наказва ФК „Миньор“ гр. Перник с имуществена санкция в размер на 250 лева.
– За увреждане на материална база на стадиона, на основание чл.37, ал.1, т.6, б. Б от ДП /2021-2022/ ДК наказва ФК „Миньор“ гр. Перник с имуществена санкция в размер на 500 лева.
– ДК задължава ФК „Миньор” гр. Перник да възстанови щетите на стадион „Градски стадион” гр. Радомир съгласно чл.38, ал.1.“

Коментари

коментара