Луиза Григорова: Искахме да направим нещо за родния си град Перник

В дните преди Великден доброволческата инициатива „Не си сам“ събира дарения за стотици домакинства в района на Перник. Един от основателите на акцията е актрисата Луиза Григорова-Макариев, с която бтв разговаря.

„Започнахме преди две години, но пандемията спря за известно време инициативата ни. Решихме да направим нещо за родния си град Перник. Старая се да дам добър пример, че всеки може да помогне. Имаме нужда от олио, сладки неща, козунаци, зеленчукови консерви, всичко е добре дошло. Надяваме се да има и корпоративни дарения“, сподели Луиза Григорова-Макариев.

Тя бе рамо до рамо до своите двама приятели от Перник – Филим и Симо, които разпределяха пакетите с хранителни продукти. А около тях обикаляше и малкото момченце на Луиза.

Луиза, Филип и Симо са „тримата мускетари“ на инициативата „Не си сам“. Те и преди са участвали в доброволчески акции.

Доброволците вече занесоха пакети с храна в селата Дивотино, Люлин и Зидарци и в други села, както и в самия Перник. Очаква се да помогнат общо на 350 домакинства в региона.

Великденската кампания на „Не си сам“ вече е публикувана в платформата TimeHeroes.org, а профилите на инициативата в социалните мрежи ежедневно информират за хода на акцията.

Коментари

коментара