Отделят повече пари за спорт тази година в Перник

Повече пари за спорт са заложени в проектобюджета на Община Перник за тази година. Средствата ще бъдат изразходвани не само за функционирането на клубовете, но и за организиране на събития от спортния календар.

„От началото на мандата се стремим средствата , които отделяме за спорт и подобряване на материалната база да се увеличават и резултатите в много от дисциплините вече се виждат“, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков. Той припомни, че до 2019 г. парите, които са отделяни за спорт са били 300 000 лв. на година. „През изминалите две години успяхме да ги увеличим до 500 000 лв., а тази година сме заложили 600 000 лв.“, обяви Жлябинков.

Секретарят на общината каза още, че спортните клубове на в Перник усещат подкрепата, която общината оказва. „Ролята на администрацията е да помага на спорта, затова ме единствената община в България, която предоставя безвъзмездно спортната си база на всички клубове и покрива режийните им разходи“, добави секретарят на общината.

„Най-важното нещо, върху което се стремим да работим е модернизирането на спортната база, за да могат младите ни таланти да тренират в подходящи условия. За тази година също сме запланували ремонти и изграждане на нови съоръжения. Треньорите на всички клубове са отдадени на работата си и, когато имат подкрепа в наше лице и всички мислим в една посока, нещата се случват“, каза още Мартин Жлябинков.

Той заяви, че в последните години спортният живот в Перник е придобил ново измерение и много клубове вече се стремят към най-горните ешелони на своите дисциплини. Като примери той даде футбола, волейбола, баскетбола, индивидуалните спортове.

Коментари

коментара