Перник на върха в Хърватска заради три пернишки клуба

Пернишките спортисти показаха завидни умения на Европейското първенство по таекуон-до ITF, което се проведе в гр. Пореч, Хърватска и наредиха страната ни на трето място в крайното отборно класиране.

След успеха на почетния гражданин на Перник Василена Йорданова, Ивет Василева от СК „Калоян Ладимекс“ стана европейски шампион в категория девойки до 63 кг.

Кристиан Петров от „Тайгър тийм“ пък грабна златото в категория специална техника отборно -юноши. Перник може да се гордее и с европейски шампиони в категория специална техника. Това са Михаел Симеонов и Иван Поповски от СК „Калоян Ладимекс“.

Теодора Веселинова от СК „Тайгър тийм“ и Иван Георгиев от СК „Калоян Ладимекс“ пък завоюваха вицеевропейски титли в своите категории.

Спортистите на СК „Тайгър тийм“ Виктория Иванова, Лора Василева и Мартин Веселинов също грабнаха среброто в индивидуалния спаринг . В отборната категория в спаринга вицеевропейски шампиони също са възпитаниците на СК „Тайгър тийм“ Калоян Лечев, Кристиян Борисов, Иван Кирилов и Кристиан Петров.

Европейската шампионка стана Василена Василева Йорданова от СК“ВАСИЛЕНА-ПЕРНИК с треньор Калин Мирчев.

От същия клуб вицеевропйски шампион при жените е Изабел Михайлова – жени до 47кг. Две деца от СК“ВАСИЛЕНА-ПЕРНИК“ се върнаха с бронзови медали.

Коментари

коментара