Собственик на автокъща в Перник и още двама задържани за лихварство

Трима са задържани за нерегламентирана банкова дейност – лихварство, при полицейска операция в Бобов дол, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. По-късно през нощта е подпален и изгорял джипът на един от задържаните, коментират в миньорския град, предаде БНР.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия на 4 адреса, иззети са вещи и голяма сума пари. Задържани са с полицейска заповед трима мъже – на 28, 36 и 38 г. Работата по образуваното досъдебно производство в ОДМВР продължава. Уведомена е прокуратурата.

Според коментари единият от задържаните е съпруг на директорка на общинска служба в Бобов дол. Другият работи в охранителна фирма. Срещу тях е имало жалби от лица от Радомир и Бобов дол, че са притискани да си плащат заемите, които те им давали. Коментира се, че единият има автокъща в Перник. Той и съпругата му карали скъпи автомобили. Преди време мъжът е задържан за побои.

Снощи около 23.00 ч в Бобов дол на централната улица е запалено имущество със значима стойност – лек автомобил БМВ. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Бобов дол, автомобилът е унищожен напълно. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Коментари

коментара