Фотограф засне по уникален начин бездомните кучета на Перник

Уникални снимки на безстопанствените кучета от приюта в Перник направиха доброволци. В 500 снимки те представят „най-добрият приятел на човека“, живеещ години наред в клетка, без дом и стопани.

„Всяка една животинка в този приют е душичка, и въпреки, че добре се грижат за тях, заслужават истински дом! Вместо да купуваме скъпи породисти кученца, отглеждани на конвейр, можем да си осиновим напълно безплатно едно прекрасно куче от приютите в района, като приютът в град Перник“,

призовава фотографът Влад, заснел кадрите.

Целта на инициативата е, кучетата да добият популярност и да пленят сърцата на хората, търсещи своят приятел.

Междувременно продължава инициативата на доброволците всяка събота и неделя кучетата да бъдат пускани и разхождани в околностите на приюта. Много перничани, заедно със своите деца или с приятели откликват и идват да зарадват бездомниците, като поиграят с тях и ги разходят.

Наскоро писахме за две момичета, които са тук, в най-големия студ и разхождат до изнемога колкото могат повече кучета. Редица хора и организации помагат и с дарения за приюта – храна, топли завивки, лекарства и др.

Тези разходки са и възможност, ако търсите домашен любимец, да се запознаете от първо лице с него, да се усетите и харесате.

Ето част от снимките на кучетата от пернишкия приют ТУК

Коментари

коментара