Областният управител на Перник: Деленето на наши и ваши е излишно. Силната нация значи единение

Деленето, на наши и ваши, е излишно и безполезно. Силната нация и в представите на българските възрожденци, и в годините след това, винаги е означавала само едно – съгласие и единение.

Това каза областният управител на Перник Кирил Стоев в приветствената си реч по повод Националния  празник 3-ти март.

Ето како още каза на перничани Стоев:

„Скъпи жители на област Перник,
Днес е денят на нашето заслужено национално самочувствие, на нашата всеобща гордост. Трети март е въплъщение на завещаните ни от нашите предци завети за достойнство, сила, родолюбие и единение.
Тази дата олицетворява възкресението на един народ, който петстотин години пази своите традиции, език и ценности. Безбройните жертви на поробителя, паднали в Чипровското, Априлското и Търновските въстания, не са напразни! Делото на Левски, Ботев, Бенковски, Каблешков, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Симо Соколов, Архимандрит Зиновий и много други бележити герои, запалили искрата на свободата у българина, ще бъде помнено вечно. Те не са искали нищо в замяна на жертвата си освен едно, идните поколения да живеят в свободна, горда и независима България!
Признателните потомци, свеждаме глава и коленичим пред подвига на хилядите знайни и незнайни борци за свободата и независимостта на родината ни. Благодарение на тях, я има нашата България, има ни и нас! Именно на нас ни е поверено да ценим и пазим свободата, и да опазваме традициите за поколенията. 144 години ни делят от деня на Освобождението и е време да осъзнаем, че деленето, на наши и ваши, е излишно и безполезно. Силната нация и в представите на българските възрожденци, и в годините след това, винаги е означавала само едно – съгласие и единение.
Честит празник!
Да живее България!“

Кирил Стоев
Областен управител
на област Перник

Коментари

коментара