Kaufland България е отличена за най-добър HR екип в Годишните награди на Българската асоциация за управление на хора

БАУХ награди най-добрите работодатели за изминалата 2021 година в седем категории, сред които Kaufland България спечели призовото отличие в категория „Най-добър HR екип“. Kaufland е единствената компания от сектора на модерната търговия, която е сред наградените от БАУХ. Наградата е предназначена за HR екип, който през годината демонстрира съвършенство в работодателските си практики, благодарение на общата работа на всички свои членове.

Критериите за оценяване отразяват бизнес ефективност за приноса към целите на компанията, HR функционална ефективност за екипно изпълнение на цялостната стратегия за управление на човешкия ресурс и социална ефективност – за принос към външни за компанията общности.

Екипът на отдел Човешки ресурси на Kaufland България подпомага всички останали отдели в голямото семейство на компанията и включва звена за администриране на персонала, възнаграждения и придобивки, управление на процеси, обучение и развитие, подбор, работодателска марка, мотивиране и задържане.

Вътрешно проучване на удовлетвореността на служителите, провело се в края на 2021 година, отрази мнението на всички участници от големия екип на компанията, които са се увеличили спрямо предходното от 2019 г. В сравнение със средните резултати в международното семейство на Kaufland, компанията у нас е успяла да постигне 17% по-висока активност от страна на българския екип. Следващото проучване е планирано да се състои през октомври 2022 година.

Служителите на Kaufland у нас са споделили по-високи нива на удовлетвореност, особено по теми като условия на работа и модерен стил на ръководене, но и по отношение на култура на сътрудничество и усещането за един отбор. (Данните са на агенция Cubia, провела проучването във всички пазари на групата Schwarz.)

Kaufland България е един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители и е пазарен лидер в сектора на модерната търговия у нас. Четири поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. В основата на успешния бизнес модел стоят корпоративните ценности и култура, които компанията следва и които бележат непрекъснатото ѝ развитие. През годините Kaufland България създава условия за работа, които гарантират спокойствието и безопасността на служителите и им предоставят възможности за постоянно усъвършенстване, разнообразни обучения и кариерно развитие.

От началото на 2022 г. Kaufland получи сертификата Топ Работодател, три отличия за работодателските си политики в Employer Branding Awards 2022 на b2b Media и пет от конкурса Employer Branding Stars.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Коментари

коментара