СКАНДАЛ: Общинският съвет на Перник се скри НА ТЪМНО

Общинският съвет на Перник, председателстван от човека на едрия бизнес Димитър Колев проведе заседание на тъмно, в нарушение на собствения си правилник.

В началото на мандата на кмета Станислав Владимиров – Станката, общинските съветници бяха задължени да осигурят публичност на заседанията, с което да покажат едно ново лице на перничани. Заседанията на местния парламент трябваше да се излъчат на живо в страницата на Община Перник или по кабелната телевизия „Кракра“. Задължение да организира този публичен процес е на председателя Димитър Колев.

Днес обаче, на заседание на Общински съвет Перник, нито кабелната телевизия „Кракра“, нито страницата на Община Перник предаваха на живо какво гласуват общинските съветници.

А то не е никак безобидно.

Имаше скандални решения за милиони във връзка с Индустиалната зона на Перник, където директор днес е Любомир Бонев – също представител на едрия бизнес в Перник, към който принадлежи и Димитър Колев. Прехвърляха се земи за милиони лева, общински кредити и други.

Отпадна точката за спонсориране на семейства с репродуктивни проблеми. Перничани и това не можаха да видят.

На скритата сесия се опитаха да бъде харизан скандален парцел в Община Перник, без да разбере обществото.

„Общински съвет нарушава правилника. Ясно е записано, че заседанията са публични. Утре, всеки гражданин на Перник може да пусне жалба до прокуратурата, на база на което цялата сесия да бъде отменена„, сигнализира Денислав Захариев от ГЕРБ.

Коментари

коментара