Перничани сами си ремонтират пътя, някои минават и през ливада, за да се приберат

Жители на пернишкия квартал „Рудничар” започнаха сами да ремонтират улица „Република”. Те запълват отворилите се дупки.

Преди 89-та година беше перфектна улицата, сега си трошим колите, заяви един от „майсторите” пред БНТ.

Рудничар

Запълването на дупките обаче е буквално на принципа на „кръпките” – прави се само с пясък, защото хората нямат необходимата смес. „Постоянно правим така”, добавят хората.

Хората казват, че по-добре да инвестират за запълване на дупки, отколкото за колите си, които непрекъснато се чупят. „Зимата се чудим откъде за минем“ – коментира перничанин.

„Знаете ли откъде съм се прибирала зимата? През ливадата. Защото там няма лед, няма дупки, няма вода. Това нармално ли е?“, пита перничанка.

Жители на квартала казват, че са подавали сигнали до общината.

Пиарът на Община Перник Адриан Скримов се съгласи, че проблемът е огромен, но последният сигнал за случващото се е подаван през 2019 година – в предишния управленски мандат.

„Хубаво е, когато хората търсят медиите, за да намерят решение на проблемите, но е още по-хубаво преди това да са потърсили и институцията, за да разберат, че проблемите ще бъдат решени“, каза Адриан Скримов.

Адриан Скримов

Скримов обясни, че от тази пролет започва подмяна на канализацията в квартала, която е заложена по проект. Едва след поставянето й обаче ще може да се преасфалтират пътищата. Европроектът за канализация засяга само половината от кв. „Рудничар“. За другага половина общината сама ще трябва да търси средства.

Рудничар

Пиарът на общината каза още, че още тази година имало заложен ремонт на пътя, но това ще стане през пролетта, когато започват да работят асфалтовите бази.

Коментари

коментара