Модни мъжки чорапи – какви са актуалните стилове за сезона?

Изборът на мъжки чорапи се превръща във все по-важен елемент от цялостния стил на силния пол. Какви са актуалните тенденции и как да изберем перфектния чифт според повода? Прочетете в статията.

Ако мъжките чорапи ви сте струват скучни и еднообразни, помислете пак. Днес мъжете имат огромен избор от подсилени еластични чорапи за спорт и фитнес, луксозни модели за официални костюми и специални поводи, памучни чорапи за работа и още толкова много варианти. Точно заради това ще обърнем малко повече внимание на актуалните стилове, засягащи комфорта на мъжките ходила.

Модните мъжки чорапи предлагат удобство и качество в едно, независимо дали говорим за къси спортни модели, чорапи със средна дължина или по-удължените им елегантни аналози. Да, за всеки повод може да обуете специален чифт. Казано с други думи, подценяваните и често неглижирани чорапи се сдобиват с нова визия, смели цветове и луксозни материали. Разбира се, памукът и вълната остават най-предпочитани, но защо пък мъжете да поглезят ходилата си с малко коприна, например?

Малко повече лукс никога не е излишен

Класиките продължават да бъдат в тренда, особено за привържениците на официалното облекло. Луксозните чорапи по правило са изработени от памук и вълна, но могат да съдържат и малко количество еластични влакна или пък коприна, която придава страхотна визия. Тези модели са сякаш обречени да бъдат носени с луксозни кожени обувки и боти. Те се подбират внимателно, както и останалата част от облеклото, като тук джентълмените могат да избират модели с различна плетка на нишката, с тънки шевове и ластици в горната част, както и с различна цветна гама – синьо-черно, сиво-черно и т.н.

Всъщност, все по-често при този вид чорапи се появяват деликатни цветни точки, райета, принтирани или пришити орнаменти, фигури и форми. Ако искате да експериментирате с такъв модел на работна среща, например, заложете на цветове, които не са в пълен контраст, но и не съвпадат изцяло с цвета на обувките ви –  това обърква окото и прави краката ви да изглеждат по-къси.

Весели и свежи цветове

Дори полиците вече си позволяват да разчупят протокола и да се появяват на официални събития с цветни чорапи или с такива с определени символи, които предварително са съчетали с вратовръзката си. Защо пък и вие да не направите това?

Уличната мода и градската култура също обичат цветните чорапи, особено по-дългите бели чорапи с цветни ивици, които пасват идеално на кецовете и маратонките. Носени опънати до средата на прасеца с къси панталони или подгънати дънки, този вид чорапи създават едновременно ретро и модернистично настроение. Между площадката за скейтборд, баскетболното игрище и old-school влиянията от 90-те, такъв чифт определено ще накара хората да ви забележат и ще ви подмлади.

За да не спирате да се движите

Тенденциите при спортните чорапи са насочени към намаляване на триенето с кожата на ходилото и появата на мазоли чрез подсилване на пръстите и петата, добавяне на ергономични “балончета” и еластични ластици, придържащи чорапа стабилно около глезена. Тук може да избирате както памучни, така и синтетични модели. Също важи и за изрязаните чорапи, които се побират перфектно в обувката и не се виждат отвън.

Независимо дали търсите чорапи за маратонки, кожени обувки или зимни боти с максимална издръжливост, като моделите на The North Face, шансът да стигнете до точните чорапи е 100-процентов.

Коментари

коментара