Kaufland България е сертифицирана като Топ Работодател за четвърта поредна година

Над 5600 души работят в хипермаркетите на компанията в 35 български града

гр. София, 15.02.2022 г. – Водещата компания в сектора за модерна търговия Kaufland България за четвърта поредна година бе сертифицирана като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute.

Kaufland получава сертификацията след детайлен мониторинг на процесите в компанията през 2021 година, като анализът обхваща 20 области от управлението на човешките ресурси. Оценката се изготвя от международно жури от независими експерти след близо 6-месечен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти в тази област.

В тазгодишното проучване Kaufland България се представя с по-добър общ резултат спрямо миналогодишния си и спрямо нормата в проучването за 2022. Областите, в които компанията е постигнала най-отчетлив напредък в сравнение с всички участвали компании, както и в рамките на ритейл сектора, са „Привличане на таланти“, „Удовлетвореност на екипа“, „Стратегия за управление на човешкия ресурс“.

„Горди сме, че отново успешно преминахме през процеса на сертификация като Топ Работодател. За нас това носи добавена стойност, защото успяхме да докажем високите стандарти в работодателската ни политика в още една нелека година за обществото. Въпреки сътресенията на пазара на труда и несигурната икономическа ситуация в условия нa cвeтoвнa пaндeмия, през 2021 г. зaтвъpдихме пoзициятa cи нa cтaбилeн и нaдeждeн партньор на екипа, ycпяxмe дa зaпaзим здpaвeтo ни чpeз нaвpeмeнни и пpaвилни мeрки, оcтaнaxмe cтaбилни кaтo вoдeщa pитeйл кoмпaния и кaтo paбoтoдaтeл, койтo се стреми да оcигypявa cигypнocт и oтлични ycлoвия зa paбoтa и paзвитиe“, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.

Най-голямата част от екипа на компанията са над 5600 служители в хипермаркетите на веригата, които са разположени в 35 града в цялата страна. За тях освен пакета от 15 социални придобивки, има разработена и програма за развитие и обучение с фокус върху любезното обслужване. За целите на по-доброто общуване в големия екип, Kaufland разработва свои вътрешни канали за комуникация, сред които са мобилно приложение, радио, списание за служителите. Компанията осигурява и зони за почивка на хората, работещи в магазинната мрежа – с удобни и съвременни възможности за хранене, консултации, както и професионална психологическа подкрепа при нужда. За екипа от 600 души в логистичния център на Kaufland България, разположен до пловдивското село Стряма, са изградени зона за отдих на открито, фитнес зона, футболен терен и баскетболно игрище, в допълнение към разнообразното и професионално приготвено ежедневно меню в кухнята за служители.

Създаден преди повече от 30 години като независим институт, Top Employers дефинира рамката за оптимално управление на персонала в 1600 бизнес организации към днешна дата. Универсалният на глобално ниво метод за сертифициране се прилага в повече от 120 държави на 5 континента. “Изминалата предизвикателна година, както и предходната, повлия на работата на много организации по света и в този период Kaufland продължи да демонстрира приоритет в поддържането на отлични работодателски практики. Компанията посреща и управлява промените, за да постигне положително въздействие върху живота на своите служители“, коментира Дейвид Плинк, Изпълнителен директор на Top Employers Institute.

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Коментари

коментара