Топ 5 на най-желаните играчки през 2021 г

Играчките доставят много радост на нашите малчугани, позволяват им да прекарват времето си по приятен и полезен начин. Много играчки развиват различни умения на детето и подпомагат неговото развитие. На пазара има огромен избор от играчки. Какви играчки зарадваха децата през 2021 г.? Представяме топ 5-те на най-добрите играчки за деца.

Детето има ли нужда от играчки?

Влизайки в детската стая, със сигурност много родители се питат дали детето им има нужда от толкова много играчки? Докато възрастните понякога могат да бъдат затрупани от бъркотията, наличието на играчки за деца е много важно и има много функции. Въпреки това си струва да запомните, че не всяка играчка е подходяща. Затова, когато избирате играчка за дете, обърнете внимание на неговите умения, но и на интереси, благодарение на които по-лесно ще отговорите на очакванията му.

Какъв ефект имат играчките върху детето?

Образователните и интерактивни играчки им позволяват да развият финни двигателни умения от най-ранна възраст, както и да научават нови думи, цветове, числа и звуци на животни. Детето се учи на прецизност и търпение, докато играе, което определено е полезно в по-късен живот. Колкото по-голямо става детето, въздействието на играчките се променя леко и толкова повече функциите се развиват. Полагането на градивни блокове им позволява например да тренират концентрация и въображение, докато създавате нови и сложни сгради. Прецизността, търпението сръчността си , също допринасят за играта с подходящо подбрани играчки, така че си струва да говорите много с децата, за да научите за техните интереси и да ги подкрепите в развитието на страстите им чрез съвместна игра. Прекарването на време с дете укрепва и семейните връзки, които дават на детето чувство за сигурност и принадлежност.

Как да спестите от покупката на играчки?

Въпреки че съвременните играчки не струват цяло състояние, те могат да подкопаят домашния бюджет. За да спестите от покупката им, си струва да търсите промоции. В последния петък на ноември, както всяка година, ще се проведе добре познатият Черен петък , който ще ви позволи да закупите играчки и други артикули на много по-ниски цени.

Топ 5 на най-желаните играчки през 2021г

По-долу представяме топ 5 играчки през 2021 г. Проверете дали играчките на нашето дете фигурират в нашия списък!

1.Пеещ и танцуващ Кактус

Въпреки ,че се появи в края на 2021г пещия и танцуващ кактус доста бързо набра скорост и стана много желан подарък за празниците. Със своята ниска цена и весели песнички ,се предполага ,че и през 2022г ще бъде хит.

2.Машина за плитки

Машината за плитки е интересен подарък, тя е подходяща за голям диапазон възрасти. С нея може да си играе момиченце на 5г., което да сплита косите на куклата си , също така е подходяща падарък за тинейджърка,която да си прави стилни прически с нея.

3. Кралска карета с куклата 

Играчките от поредицата Enchantimals са най-популярният комплект от много години, точно зад Барби. Нищо чудно, че в крайна сметка техният невероятен дизайн и добре обмислени решения позволяват на момичетата да се забавляват емоционално с приятелите си. А кой е любимият комплект на момичето за 2021 г.? Това е кралска карета, която има не само златни елементи, но и луксозни детайли, които допринасят за радостта от забавлението.

4.Светеща писта

От години светещите писти са най-интересна игра за деца, независимо от възрастта и пола, а през 2021 г. са едни от най-често купуваните комплекти. Именно благодарение на тях малките с интерес и концентрация създават криволичещ път, по който ще мине електрическата кола. Какво прави пистата по различна от другите играчки?

Освен че подпомагат развитието на въображението и определено стимулират креативността, те са идеални за ролеви игри, в които се развиват социални и когнитивни функции. Благодарение на увлекателната игра, всяко малко дете лесно усвоява умения и в същото време се забавлява много. Това е чудесен начин да се представи и да се говори за пътната безопасност. Комплектът е предназначен за деца от 3 годишна възраст.

5. Говореща образователна книга

Образователна книжка, която учи числа, думи, букви, звуци и форми? Да, и всичко това е затворено в малка и изключително удобна кутия, която ще зарадва всяко дете дори през 2021 година. Нашето малко дете ще научи нови думи без проблеми, а цели 5 режима на игра ще се адаптират към неговите възможности и предпочитания. Режими на образователна книжка:

Учене на букви и часове

Слушане на музика и звуци

Познай, познай

Разпознайте звука

Докато играе , детето упражнява предимно сръчността на ръцете си и координацията око-ръка. Освен това развива паметта и концентрацията и прекарва времето си по увлекателен начин. Играчка предназначена за деца от 2 години.

Коментари

коментара