Вълшебните свойства на висококачествените етерични масла

Етеричните масла напоследък станаха много популярни. Благодарение на тях, можете да разберете какво е вашето здравословно състояние в момента и да го подобрите. Ароматите ни въздействат не само на физическо, но и на емоционално ниво. А изборът на едно или друго ухание може да разкрие дори и някои черти от нашия характер.

Всеки от нашите 20 милиона рецептора реагира на молекулите на етеричните масла при вдишване на техния аромат, изпращайки сигнал до мозъка. А това, как реагираме на определена естествена миризма, може да разкаже много за всеки от нас!

Разбира се, само един правилно подбран индивидуален коктейл ще ни помогне да се успокоим или обратно, да увеличим активността си, да облекчим умората и да се почувстваме свежи и готови за всякакви подвизи.

Има, обаче, едно важно условие.  Ароматната „магия“ работи само ако използвате 100% натурални етерични масла. Синтетичните аромати не само няма да имат този ефект, но могат да имат и отрицателен такъв. Ето защо ние препоръчваме да използвате продуктите само на надеждни производители, като например тези на онлайн магазин ПУРУС за висококачествени етерични масла.

Ето един прост пример защо това е толкова важно. Ароматът на натурално етерично масло от ванилия може да успокои ума и да ограничи апетита ви. Ако попаднете на „синтетика“, тогава, напротив, ще искате да се нахвърлите върху храната и дори да получите силно главоболие.

Основният въпрос е как да разберем кое масло е натурално и кое не? Много хора смятат, че трябва да се ръководим предимно от цената и че качеството на етеричните масла със сносни цени винаги е под съмнение. Но това не е съвсем вярно, защото много фактори влияят върху ценообразуването

И така, нека видим съветите на специалистите от онлайн магазин ПУРУС за висококачествени етерични масла как да изберем истински масла?

Ето на какво да обърнете специално внимание:

Въздействие на аромата

Разбира се, далеч не винаги е възможно да се оцени миризмата на масло преди покупка. Но ако вече имате собствен набор от масла у дома, експериментирайте. Вдишвайте едно етерично масло след друго. Ако маслата са натурални, няма да почувствате дискомфорт, докато изследвате всеки аромат. Но ако са синтетични, тогава след третия или петия дъх ще ви е трудно да различите миризмите. Спомняте ли си как парфюмерийните магазини ви предлагат да подушите кафе, за да си „починете“ от тестовете на ухания? Е, с истинските етерични масла нямате нужда от това!

Шишенцето за съхранение

То също е от значение и винаги трябва да е от тонирано стъкло, тъй като излагането на светлина унищожава полезните свойства на етеричното масло. Ако маслата са в прозрачни или пластмасови флакони, значи говорим за синтетика, която няма полезни свойства!

Обем на шишенцето. По правило истинските етерични масла се произвеждат в обем от 5-10 ml, не повече. Между другото, в никакъв случай не бъркайте етеричните масла с козметичните, последните могат да бъдат в големи обеми, защото са създадени и използвани по съвсем различен начин.

Състав

Бутилката не трябва да съдържа никакви примеси, добавки и овкусители. Само 100% натурално етерично масло – и това е всичко! Ако етеричното масло е разредено с растително или смесено с друго етерично масло, процентът на веществата трябва да бъде посочен на опаковката.

Тип етерично масло

Няма етерично масло от банан, киви или ягода (въпреки че съществува козметично масло от ягодови семки). Ако говорим конкретно за плодови етерични масла, тогава може да има такива само от цитрусови плодове.

Начин на приложение

Повечето естествени етерични масла могат да се приемат през устата (според указанията). Но ако на бутилката пише, че маслото е само за външна употреба или за козметични цели, има основание да се замислим за неговото качество, произход и наличието на „магическа“ сила.

Коментари

коментара