Топлофикация Перник обменя знания с другите топлофикации

В началото на годината Асоциация на топлофикационните дружества в България реализира поредната си инициатива в услуга на потребителите. Асоциацията организира поредица от онлайн срещи между представители на десетте български топлофикации, които членуват в организацията. Основната цел бе обмяна на опит и знания по повод комуникацията с клиентите.

Топлофикация Перник бе също сред включилите се в инициативата, тъй като е член на Асоциация на топлофикационните дружества в България. В онлайн срещите участваха служители на Топлофикация Перник, които отговарят на дежурните телефони за връзка с клиентите. По техните думи подобни инициативи за обмен на опит помагат за подобряване на личните професионални компетенции.

„Колегите в другите градове ни предложиха много примери и ни разказаха за техния опит в комуникацията с клиентите. Ако такива срещи се организират по-често значително ще подобрим работата си.“ казват дежурните на телефона на Топлофикация Перник.

Представителят на Топлофикация Перник отбеляза, че за тях от ключово значение е на телефоните гражданите да получават качествено обслужване.

„Освен стандартните решения на индивидуални проблеми, служителите трябва да са добре обучени и да предоставят съвети за подобряване на енергийната ефективност, качеството на отоплението и други.“ казаха от Топлофикация Перник.

Поради наложените мерки, срещите бяха проведени онлайн, но това не попречи те да бъдат смислени за участниците. Асоциация на топлофикационните дружества в България отделя сериозно внимание на повишаване на осведомеността на клиентите. Преди няколко месеца Асоциацията пусна безплатен наръчник с полезна информация и съвети за абонатите, използващи централно парно и битова гореща вода.

В „Пътеводител в света на доставките на топлинна енергия и топлинно счетоводство“ има информация за топлинното счетоводство и административни процедури, поместени са и допълнителни разяснения относно задължителното преминаване към дистанционно отчитане, което засяга всички потребители, съобщиха от Топлофикация – Перник.

Коментари

коментара