Подлез в Перник – като във филм на ужасите

В окаяно състояние и в невъзможно за преминаване е подлезът при гара Разпределителна и кв. Караманица, алармира читателка до ZaPernik.com. Според нея подлезът в момента е заледен и труден за преминаване на места.

„Проблемът не е скорошен, а от много години, но в общината начело с кмета не ги интересува. Много жалби, ефект никакъв до ден днешен! Този подлез в момента е заледен, на места е пълен с вода, трудно проходим особено в това студено време“, пише перничанката.

По думите й, в ранни и късни часове, когато работещите перничани, които пътуват с влака отиват на работа, е доста страшно да се премине през подлеза.

„Подлезът при Разпределителна гара е като в страшен филм, или ще те убият, изнасилят или ще пострадаш сам по стълбите !!! Направете си труда да отидете и да се уверите сами ! В ранните и късните часове си е доста страшничко!“, казва още читателката.

Междувременно занемарените подлези на други места в града започнаха да се ремонтират и осветляват, като  вече са и възможни за преминаване.

Защо обаче на подлеза на гара Разпределителна при Караманица не се обръща внимание?

По повод сигнала, ZaPernik.com се свърза с ръководството на Община Перник.

Оттам ни отговориха, че няма умисъл в това подлезът на Разпределителна да е пренебрегван що се касае за ремонтни дейности. Напротив. Много скоро предстои ремонт именно там.

Ремонтът на подлеза при кв. Караманица  е предвиден за тази година 2022, съобщиха от общината. Освен него ще бъдат основно ремонтирани и още два подлеза в Перник.

През миналата година община Перник започна ремонт на 6 подлеза. Четири от тях вече са ремонтирани, по два от тях, тези на спирка „Кристал“ и в кв. „Бела вода“ работата ще продължи и през пролетта, уточниха източници от Община Перник.

През тази година ще се работи по обновяването на останалите три подлеза под външноградския път.

Първото е съоръжението при кв. „Караманица„, след това подлеза при жп. спирка „Метал„. Неговият ремонт започна в миналия мандат, но беше спрян и състоянието на съоръжението не е добро.

Подлезът при жп. спирка „Даскалово„, който също бе ремонтиран през миналия мандат също е в лошо състояние. Осветлението не работи, гипсокартонът, който е неподходящ за такива съоръжения в България е изпочупен, по стените навсякъде има графити. Затова и той се нуждае от възстановяване.

Във всички подлези ще бъде монтирано осветление и видеонаблюдение.

Коментари

коментара