Пътят Рударци-Кладница сред спешните ремонти за годината

Пътят Рударци-Кладница е включен за спешен ремонт в новата програма на правителството за 2022 година, разбра ZaPernik.com.

Това стана ясно на среща при Министъра на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов. Той обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната.

За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

На работна среща с министър Караджов от Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха по области участъците от републиканската пътна мрежа, които са определени за спешен ремонт през 2022 г. Сред тях е и пътят Рударци – Кладница.

В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.

Картите с определените трасета по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: [email protected]. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Коментари

коментара