Методи Лалов е изключен от „Да, България“, която планирал да напусне

Общинският съветник от „Демократична България“ в София Методи Лалов обяви, че е изключен от партия „Да, България“, която планирал да напусне.

В профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ днес той съобщи, че е получил решение на нелегитимната според него Национална контролна комисия на „Да, България“, че съм изключен от партията.

„Настоящото ръководство на „Да, България“ потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП). С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29 януари 2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция“, обяви Лалов.

В последните месеци Методи Лалов, който преди да стане водач на листата с кандидати за общински съветници на „Демократична България“ в столицата през 2019 г. бе съдия в Софийския районен съд, критикуваше ръководството на „Да, България“. Преди последните парламентарни избори на 14 ноември м.г. той поиска оставката на лидера Христо Иванов, а после обяви, че „дясната общност има нужда от него“. Конфронтацията бе точно около реденето на кандидатдепутатските листи, в които Лалов този път не попадна. Тогава той насочи критиките си към настоящите депутати Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които деребействали в партията.

След изборите Христо Иванов подаде оставка, а на 29 януари „Да, България“ трябва да избере ново ръководство, като се очаква Иванов отново да е кандидат за лидер, нпомня „Дневник“.

„Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на „Да, България“ ще бъде подалият формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Независимо от всичко не съжалявам, че напуснах съдебната система, за да се присъединя към „Да, България“ на Кристиан Таков и Мануела Малеева. Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които изпраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори. Ще продължа дейността си в Столичния общински съвет като независим общински съветник, защото моят ангажимент е преди всичко към избирателите“, пише още Методи Лалов.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: