40 млн. евро ще струва реконструкцията на Армията! Имат ли парите Ганчев и Инджов?

Главният архитект на София – Здравко Здравков заяви, че сумата за реконструкция на стадион „Българска армия“ може да достигне около 40 милиона евро. „Издал съм виза за стадион „Българска армия“ още през 2019 година. Към този момент от ръководството на футболния клуб се изработва документация, която следва да бъде внесена в направление „Архитектура и градоустройство“. Проблемът е свързан с начина на изграждане на стадиона.

За нас е важно проектът да отговаря на изискванията на подробния устройствен план и да се впише в обхвата на съоръжението. Такива са правилата към подробния устройствен план. Новото съоръжение като реконструкция трябва да се впише в рамките на съществуващото.

Трябва да бъде в обхвата на съществуващото съоръжение. Дефиницията е реконструкция. Намерили сме формулата между проектантите и собствениците, за да може този реконструиращ стадион да отговаря на изискванията на УЕФА и ФИФА.

Едно такова съоръжение не е никак евтино. Един такъв обект струва около две хиляди евро на седалка. Едно подобно съоръжение може да достигне около 40 милиона евро. Важно е да се гарантира, че този стадион, когато започне неговото изграждане, ще бъде и завършен. Разчитам, че след разговорите, които имахме, ще се намерят отговор на въпросите как ще се осигури финансирането и как ще се случат стъпките реално във времето“, каза Здравков пред БНТ, цитиран от „Тема спорт“.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: