Волтова дъга уби човек на сметището в Брезник

Снимка: Zapadno.com

Трагичен инцидент е станал в края на миналата работна седмица в района на град Брезник. При инцидента е загинал човек, който работи на рекултивираното депо за битови отпадъци на община Брезник, съобщава сайтът на брезнинчани Zapadno.com.

Случаят е станал в първата седмица на месец януари в района на бившето сметище. От Областна дирекция на МВР-Перник потвърдиха за инцидента, като добавиха, че работникът е бил от фирма, която е работила по рекултивацията на бившето сметище на Брезник. Той е бил геодезист и при трагичната ситуация е допрял или приближил опасно близо до далекопровода уредът, с който работи. В ръцете си е държал лата – прибор за извършване на геодезически измервания. Когато е доближил металното измервателно средство до далекопровода, се е образувала волтова дъга. Тя е убила работника на място.

Zapadno.com потърси една от основните фирми-изпълнители на рекултивацията на бившето сметище, но никой не бе открит за коментар. Опитахме да се свържем и със заместник-кмета на община Брезник Иван Бъчваров, но и той не бе открит за подробности по случая.

Електроразпределителното дружество “ЧЕЗ България” е информирано за инцидента веднага след неговото възникване и незабавно е оказало съдействие на разследващите органи. “Всички съоръжения в района на злополуката са били и продължават да бъдат технически изправни. Инцидентът е възникнал в резултат на несъобразени дейности на трети страни”, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на “ЧЕЗ България”.

По случая работят от Следствения отдел на Окръжна прокуратура-Перник и Инспекцията по труда.

Към момента официално съобщение за инцидента от МВР Перник няма. Няма и да има…

Коментари

коментара