Андрей Райчев: Корнелия Нинова убива БСП

Правителството е в добро положение. Успяха да съберат 7 млрд. Като добавим към това и европейски парите пари, то средства ще има. Ковидът не е български въпрос. СЗО казваха три неща, които се оказаха неверни. Едното е да носим маски, другото е да правим затваряне и третото е ваксините. Ваксината обаче не е решение, броят на болните не намалява. Правителството има за задача да нормализира въпроса. Не съм сигурен обаче, че правителството може да ни преведе по този път. Това заяви социологът Андрей Райчев в студиото на БТВ.

Според него бизнесът се чувства неразбран по въпроса на тока, а правителството не може да дава пари постоянно.

По думите му “тепърва ще има няколко противопоставяния”, защото има 4 различни партии в коалицията, а “Янев като президентски съветник е петото парче”.

По неговото мнение няма въпрос, по който президент и правителство да се противопоставят: “Обратно, в отношенията БСП-президент има влошаване. Има бивш шеф на кабинета на Радев, който си позволи страшни антипрезидентски изказвания, и сега Нинова го прави шеф на кабинета си”.

Райчев коментира и изключването на Кирил Добрев от БСП: “Това е скандално. Вторият човек, който се кандидатира за председател, бива изключен. Това е режим на отмиране на БСП. БСП много пъти е избирала лидер, но никога не се е стигало до унищожаване на противника. Вероятността Зарков да спечели ми се струва изключително малка. Корнелия Нинова убива БСП. Тя ще спечели лидерския пост, но ще има една малка партия”.

Според него вътрешнопартийните трусове не биха разклатили коалицията.

Коментари

коментара