Големи градове по света отменят или ограничават новогодишните тържества

Новогодишното тържество на Таймс скуеър в Ню Йорк ще бъде ограничено заради пандемията.

Обикновено около 60 000 нюйоркчани се събират, за да наблюдават пускането на гигантската топка, отбелязваща настъпването на новата година, но днес капацитетът ще бъде намален до 15 000 души, като от всеки участник ще се изисква да носи маска и да докаже, че е напълно ваксиниран, информира БНР.

Няколко големи световни града, включително Париж и Лондон също отмениха новогодишните празненства заради вълната от Омикрон.

И в Токио е отменена традиционната церемония за новата година на кръстовището пред гара Шибуя. Днес в 23:00 ч. ще бъдат изключени 13-те гигантски екрана, разположени около кръстовището. Целта е да се избегне привличането на хора в района и обичайното им струпване в последните часове на старата година.

В Гърция само за новогодишната нощ заведенията ще могат да работят до 2 часа след полунощ, но без музика. От вчера в страната са в сила ограничения, при които заведенията работят до полунощ при стриктно спазване на здравния протокол само ваксинирани клиенти, до 6 души на маса и на безопасно разстояние. Дискотеки и нощни заведения обаче затварят за празниците заради масово отказани резервации.

Коментари

коментара