Задръствания, хаос и аварирал камион заради падналия сняг в Перник

Сняг заваля тази нощ в Перник.

Образувалата се снежна покривка предизвика пътен хаос, на много места се образуваха задръствания и катастрофи рано сутринта, съобщават граждани в социалните мрежи.

Перничани предупреждават, че външната магистрала, посока София е „мазало“ от коли и призовават пътуващите да минават по вътрешния булевард на Перник, който е по-добре.

Основните пътни артерии на територията на община Перник са почистени и проходими при зимни условия, съобщават от Община Перник.

В кв. „Изток“ и на външноградския път са се образували задръствания заради аварирал на пътя за София камион. КАТ задържа движението, за да може АПИ да почисти пътя.

Призовават се водачите на автомобили да шофират с повишено внимание в района на светофара на бул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Ленински проспект“. В платното в посока София е паднал клон, който ще бъде премахнат възможно най-бързо, предупреждават от общината.

В условията на непрекъснат снеговалеж започна почистването и обработката на основните пътища в Община Перник, стръмни и опасни участъци, улиците на които живеят хора на хемодиализа, както и пътя за Белодробната болница.

Снегорините работят и по пътищата от четвъртокласната пътна мрежа.

 

Коментари

коментара