Вижте кой спрягат за областен управител на Перник

Новата власт идва с нови хора. Или поне „нови“ – „стари“. След като бъде избрано ново правителство, се очаква да бъде избран нов областен управител на Перник.

По актуална информация към 27 ноември, партиите са се спазарили под масата, Перник да бъде даден на „Има такъв народ“ и Слави Трифонов. Това е нещо като компенсация, заради това, че останаха без депутат от Перник.

Според източници на „За Перник“, от ИТН гласят за областен управител Петър Костадинов. Той въобще не е ново лице в пернишката политика, а стара фигура , още от времето на Росица Янакиева и Антоанета Георгиева.

Петър Костадинов беши управител на фалиралото общинско дружество „Перник Инвест“. Дружеството бе известно с това ,че нямаше много дейност, но трябваше да плаща високи заплати. После Петър Костадинов се опита да стане зам.директор на Строителната гимназия, но заподозрян, че следял хората там, бил използван само за скъпоплатена секретарка, която принти пощата на училището. Това разкритие бе направено от самия него в жалба.

В момента Петър Костадинов е към „Има такъв народ“, като е предоставил свое помещение за ползване на партията на Слави Трифонов като партиен офис.  „Сега може би инвестицията ще му се върне„, коментират в пернишките среди.

Иначе от БСП, които държат в момента областния управител на Перник, не са се натискали много да запазят сегашния си човек Симеон Василев. Той пък се опитва да стане директор на Пернишката болница.

Следим темата.

Коментари

коментара