Какво трябва да знаете преди покупката на наргиле

Пушенето на наргиле е изключително популярно не само в Ориента, но и в Европа. Във всички големи градове има барове и ресторанти, където можете да му се наслаждавате в приятна компания. През последните две години обаче продажбите на наргилета за домашни условия бележат значителен скок и това не е случайно.

Има много предимства на пушенето на наргиле у дома, вместо в шумните и препълнени заведения. Много хора предпочитат домашната обстановка, когато се отдават на любимия си навик, приятно отпуснати на удобния диван или върху възглавница на пода. Освен това, когато приготвяте всичко сами, можете да бъдете сигурни в качеството на използвания тютюн и сами да изберете неговия аромат. 

Преди да изберете своето наргиле, помислете за следните неща:

1.Размер на наргилето

На пръв поглед малките (травъл) наргилета изглеждат далеч по-скромни и безлични от по-внушителните си „събратя”. Те обаче своя чар и една дузина преимущества, за които сега ще ви разкажем.

С малкото наргиле се работи по-лесно, не се нуждае от много консумативи и ви улеснява значително в поддръжката. Когато имате настроение, можете да го вземете със себе си по време на почивката си, на събиране с приятели, а защо не и на пикник на открито? 

Разбира се, предлагат се и страхотни наргилета с внушителни размери и майсторска изработка, които ви носят усещането, че притежавате нещо наистина уникално. 

Преди да изберете размера на вашето наргиле, помислете колко човека ще го използвате. Ако то ще е предимно за ваша употреба и не планирате да го споделяте с приятели, можете спокойно да изберете малък модел. Имайте само предвид че малките наргилета не са толкова стабилни заради маркучите, докато големите стъкленици са значително по-устойчиви. 

  1. Дизайн на наргилето

Традиционен дизайн или нещо по-дръзко и оригинално с причудлива форма, размер и цвят – какъв ще бъде вашият избор?

Ако това е първата ви покупка, може и да се чувствате объркани от голямото разнообразие от различни вариации на традиционните модели. Водещите производители на наргилета използват традиционна техника и модерна технология, за да ги усъвършенстват. 

Наргилетата с модерен дизайн изглеждат наистина забележително и ви гарантират вълнуващо преживяване. Те не са просто приспособления за пушене на тютюн, а истински произведения на изкуството. 

Ако атрактивният дизайн е сред вашите приоритети, изберете екстравагантен модел, усъвършенстван до най-малкия детайл. Убедени сме, че вашите гости ще бъдат във възторг от новата ви придобивка. Висококачественото наргиле допринася за високите градуси на купона и ви осигурява нови, вълнуващи преживявания.

  1. Въглени за наргиле

Ако досега не сте подготвяли сами наргилето за употреба, вероятно подценявате ролята на въглените в тази задача? Те обаче значително допринасят за вашето удоволствие и от тях зависи крайното ви удовлетворение. 

Накратко, въглищата за наргиле се делят на две категории – самозапалващи се и естествени. Саморазпалващите се въглени са покрити с барут, който неодизгаря и значително влошава вкуса на наргилето, правейки го силно неподходящо за всеки, който търси качествена сесия. Натуралните въглени от сбит прах на въглен от кокосова кора се нуждаят от повече време за разпалване, но качеството е гарантирано. 

  1. Тютюн за наргиле

Изборът на тютюн за наргиле вероятно няма да ви бъде лесен, поне не и в началото. Той е съвсем различен от този за традиционната цигара, лула или пура. По-мазен и лепкав е на външен вид и обикновено има различни аромати. 

По-разпространен е тютюнът от светли листа, който е с по-малко съдържание на никотин и по-лесен за вдишване. Препоръчително е той да бъде по-ситно нарязан, не твърде сиропиран или сух. 

Ако цената може да бъде насочващ критерии, бъдете сигурни, че по-скъпият тютюн няма да ви разочарова. Съвсем нормално е по-качественият тютюн да се предлага и на по-висока цена. 

След като сте избрали вашето любимо наргиле и сте се спрели на подходящи консумативи за него, трябва да помислете и за неговата поддръжка. Грижливото почистване е от ключово значение за дългата и удовлетворяваща употреба.

Освен това, замърсяванията ще компрометират новия тютюн и ще намалят значително удоволствието ви от пушенето на наргиле. За да не се случи това, почиствайте след всяко използване.

Коментари

коментара