Миньор-Перник номер 1 в групата и с победа над Марица-Пловдив

Миньор-Перник е на първа позиция в класирането след като успя да победи и Марица – Пловдив в 15-ти кръг на Втора лига. Резултатът от мача, който се игра на стадиона в Перник  е 1:0 в полза на перничани. А голът падна след дузпа от крака на Методи Костов. 

До попадението се стигна след фаул срещу звездата на Миньор – Божидар Васев. Почти веднага след началото на второ полувреме на мача, при атака от ляво и последвало центриране, играчът на Марица Симеон Вешев фаулира в пеналта Божидар Васев и реферът отсъди дузпа.

От началото на мача отборът на перничани беше по-активен на терена и създаде няколко изгодни ситуации, които бяха спасени от опитния вратар на пловдивчани Илия Николов.

В 35-ата минута бе първото по-сериозно положение за Марица. Ангел Грънчов бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава, но не уцели вратата.

С тази победа Миньор-Перник оглави класирането в групата и е в топ три на най-силните с актив от 10 точки.

„Може би имахме повече желание от Марица. Поздравявам отбора как изиграхме мача. Успяхме да се възползваме от минималните шансове и спечелихме мача. Доволен съм от много неща“,

коментира треньорът на Миньор Христо Янев след футболната среща.

„Показахме качества, които ни липсваха в други мачове. Днес футболистите се бориха. Победите са важни за нас за трупане на точки и самочувствие.

Ако и половин гол ни донесе три точки, ще съм доволен. Марица е силен отбор. Трябва да гледаме реално. До този момент нещата се получават. Трябва да запазим ентусиазма, който имаме.

За мен в един такъв шампионат ключовият фактор е постоянство. До моемтна успяваме да задържим ентусиазма. Колкото повече останем на гребена на вълната, толкова по-добре за нас. Колко по-хубаво да имаш двама класни футболисти, които ти решават мачовете. За мен е важно отборът да побеждава.

Длъжни се сме да се справяме. Никой не го интересува ние под какво напрежение сме. Литекс е сериозен отбор. Надявам се първо да си починем, а след това да се подготвим по най-добрия начин“, каза Янев пред Топспорт.

Коментари

коментара