Нови книги за читалището в село Сопица в Деня на будителите

В Деня на празника на народните будители 1-ви ноември читалището в брезнишкото село Сопица обогати библиотеката си с нови книги. 

Дарението включва книги различни по жанр и тематика. А идеята е с този скромен жест да се амбицират и подпомагат младите хора в малките населени места.

Секретар на читалището е Кристиян Ивайлов, който е само на 20 години, но има амбицията да промени и възвърне духа на местната културна институция.

„Кристиян е един съвременен млад будител, който с огромни усилия, желание и хъс прави така, че читалището да възроди традициите и културата в селото. За мен този млад човек може да бъде пример за всеки един от нас“,

каза една от дарителите.

Христина Георгиева изрази почит и възхищение към всички онези достойни българи – просветни дейци, революционери и обикновени хора, за онези непокорни, горди българи, които учеха как се обича България и как се умира за нея.

„Благодаря на женската организация на ГЕРБ за приятната изненада. Щастлив съм, че децата на Сопица ще имат възможността да се докоснат до толкова интересни книги. Скоро ще приключи и ремонтът на помещението, което е обособено за библиотека, и дарената литература ще бъде подредена и съхранена там“,

коментира с усмивка Кристиян Ивайлов.

Дарителите пожелаха на Кристиян да продължава да работи със сърце и душа, защото вярва, че всяко време има своите будители.

Коментари

коментара